Το αρχαίο φρούτο για γερά οστά και λαμπερό δέρμα – Κάνει καλό στο έντερο και την καρδιά

αρχαίο φρούτο
  • Το σύκο είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα.
  • Τα σύκα είναι ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε φυσιολογική αρτηριακή πίεση.
  • Το σύκο να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
  • Τα σύκα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Είναι το φρούτο που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν «πιο πολύτιμο και από τον χρυσό». Το αρχαίο φρούτο αυτό έχει μοναδικά διατροφικά οφέλη και κάνει καλό στον οργανισμό σας.

Εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα στη χώρα μας, ενώ συνηθίζεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας να το καταναλώνουν και αποξηραμένο.

Είναι το τέλειο φρούτο. Δεν έχει λιπαρά, ούτε χοληστερόλη. Είναι νόστιμο και αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, έχει πολλά μέταλλα και έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου μετά τα πορτοκάλια. Μισή κούπα σύκα έχει τόσο ασβέστιο όσο μισή κούπα γάλα.

Παράλληλα έχει τις περισσότερες φυτικές ίνες από τα υπόλοιπα φρούτα. Μια μερίδα προσφέρει το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και στη μείωση της χοληστερόλης, τα πρεβιοτικά που έχει το συγκεκριμένο φρούτο κάνουν καλό στο έντερο και βελτιώνουν την πεπτική ευεξία.

Το αρχαίο φρούτο: το σύκο

Τα σύκα (Ficus Carica) είναι ένα από τα πρώτα καλλιεργούμενα φρούτα και είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Μην ξεχνάτε ότι ο Αδάμ και η Εύα κάλυπταν τα γυμνά σώματα τους με «φύλλα συκής». Το σύκο ήταν και το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας, ενώ τα σύκα προσφέρονταν ως «μετάλλιο» στους νικητές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σύκο αποτελεί μία εξαιρετική τροφή που αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας.

Τα οφέλη του σύκου για την υγεία:

  1. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος
  2. Κάνει καλό στην καρδιά
  3. Αποτελεί μία φυσική λύση για τον διαβήτη
  4. Αυξάνει την οστική πυκνότητα
  5. Κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα

1. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Επειδή περιέχει πολλές φυτικές ίνες, το σύκο είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για πεπτικά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα. Αντί να παίρνετε καθαρτικά για να πάρει μπροστά το έντερο, δοκιμάστε να φάτε φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα ως σνακ. Η καθημερινή κατανάλωση σύκων μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της ελκώδους κολίτιδας, της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

2. Κάνει καλό στην καρδιά

Η υγεία της καρδιάς είναι απίστευτα σημαντική για τη συνολική σας υγεία. Τα σύκα είναι ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε φυσιολογική αρτηριακή πίεση, για να έχετε χαμηλά επίπεδα λίπους στο αίμα και χαμηλή χοληστερόλη, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε σύκα στη διατροφή σας για να προστατεύσετε την καρδιά σας και να σταθεροποιήσετε την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

3. Αποτελεί μία φυσική λύση για τον διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή ασθένεια που περιλαμβάνει ακανόνιστα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ενώ τα άτομα με διαβήτη πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη και να περιορίζουν τους υδατάνθρακες, ορισμένα φρούτα μπορεί να είναι ευεργετικά για τη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης. Παρόλο που τα σύκα περιέχουν ζάχαρη, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλα τρόφιμα και ποτά, καθιστώντας τα ιδανική γλυκιά απόλαυση για τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

4. Αυξάνει την οστική πυκνότητα

Έχετε ακούσει ότι το ασβέστιο είναι απαραίτητο για γερά οστά και τα σύκα περιέχουν μια υγιή ποσότητα ασβεστίου. Ως αποτέλεσμα, είναι ένα αξιοσημείωτο φρούτο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Τα σύκα έχουν επίσης υψηλά επίπεδα μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην υποστήριξη της συντήρησης και της ανάπτυξης των οστών.

5. Κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα

Όλοι θέλουν υγιές δέρμα και μαλλιά, αλλά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Επειδή η διατροφή και η συνολική σας υγεία επηρεάζουν την ποιότητα των μαλλιών και του δέρματός σας, θα πρέπει να προσθέτετε στη διατροφή σας τροφές που κάνουν καλό στα μαλλιά και το δέρμα. Τα σύκα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τα μαλλιά και το δέρμα σας. Ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι δύο μέταλλα που μειώνουν την τριχόπτωση και βοηθούν τη νέα ανάπτυξη και ευτυχώς, τα σύκα περιέχουν και τα δύο αυτά χρήσιμα μέταλλα.

Scroll to Top