Συνταγή: Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών από το Χάρβαρντ

λαχανάκια Βρυξελλών

Απολαύστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά που δεν παχαίνει και κάνει καλό στην υγεία σας.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που έχει πολλά οφέλη για την υγεία αφού είναι καλά για την καρδιά τα οστά και διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Δοκιμάστε τα σε μια νόστιμη συνταγή.

Χρόνος μαγειρέματος 20 – 30 λεπτά.
Μερίδες 4

Υλικά:

  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, πλυμένα και κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κατεψυγμένα λαχανάκια Βρυξελλών με τα φρέσκα. Ξεπαγώστε τα τοποθετώντας τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα σουρωτήρι και περνώντας τα κάτω από κρύο νερό
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ρίξτε στα λαχανάκια Βρυξελλών λάδι, αλάτι και πιπέρι για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (τρυπήσετε τα με ένα πιρούνι για να το τσεκάρετε).
  • Προσθέστε τα καρυκεύματα της αρεσκείας σας και σερβίρετε ζεστά, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικά στοιχεία:

Ανά 1/4 της συνταγής

  • 80 θερμίδες
  • 4 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 9 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 5 γραμμάρια φυτικές ίνες
  • 135 χιλιοστόγραμμα νατρίου

Η συνταγή είναι από Harvard University Dining Services

Όλο Υγεία

Scroll to Top