Το πανάρχαιο κορεάτικο φαγητό που ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη μνήμη και προστατεύει την καρδιά

κορεάτικο φαγητό

Γνωρίστε ένα άγνωστο πιάτο από την Κορέα που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ιδανικό για αυτήν την εποχή όπου οι θερμοκρασία πέφτει.

Είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται κόβοντας τα λαχανικά σε φέτες ή λωρίδες, προσθέτοντας αλάτι για να δημιουργηθεί μια άλμη, μπαχαρικά, Στη συνέχεια συσκευάζετε το μείγμα σε ένα βάζο και αφήνετε να ζυμωθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ή περισσότερο, σε θερμοκρασία δωματίου. Διατίθεται επίσης στο εμπόριο από καταστήματα υγιεινής διατροφής, μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ και στο διαδίκτυο. Αναζητήστε τις μη παστεριωμένες εκδόσεις για βέλτιστο όφελος.

Τι είναι το kimchi

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο που δημιουργήθηκε πριν από 3.000 χρόνια. Η παράδοση της παρασκευής του ξεκίνησε ως ένας τρόπος ζύμωσης και αποθήκευσης λαχανικών κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα, όταν πολλοί Κορεάτες πέθαναν από την πείνα.

Ποια είναι τα κορυφαία οφέλη του kimchi για την υγεία;

  1. Μπορεί να ενισχύει την υγεία του εντέρου
  2. Έχει σημαντική θρεπτική αξία
  3. Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς
  4. Βοηθάει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα
  5. Μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές βάρος
  6. Μπορεί να καταστείλει τη φλεγμονή

1.Μπορεί να ενισχύει την υγεία του εντέρου

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi, μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο και ως συνέπεια να ανακουφίσουν από συμπτώματα, όπως η δυσκοιλιότητα.

Η ένταξη μιας ποικιλίας τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και ως εκ τούτου να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αντιφλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα σας.

2.Έχει σημαντική θρεπτική αξία

Η διαδικασία της ζύμωσης, κυρίως από βακτήρια γαλακτοβάκιλλων, μπορεί να ενισχύσει τη θρεπτική αξία της τροφής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ίδια τα βακτήρια συνθέτουν βιταμίνες και μέταλλα και η διαδικασία της ζύμωσης απενεργοποιεί ορισμένες ωφέλιμες ευνοϊκές ενώσεις, στις οποίες συνήθως αναφερόμαστε ως «αντιθρεπτικά συστατικά».

3.Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς

Οι ενώσεις γνωστές ως «βιολογικά ενεργά πεπτίδια», όπως τα συζευγμένα λινολεϊκά οξέα (CLA), παράγονται από τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη ζύμωση και μπορεί να έχουν αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι ενώσεις στο kimchi φαίνεται επίσης να βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων προστατεύοντάς τα από τις συνέπειες της αθηροσκλήρωσης.

4. Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα

Η κατανάλωση kimchi φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Το πώς ακριβώς το υποστηρίζει αυτό το kimchi δεν είναι πλήρως κατανοητό και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθούν οι μηχανισμοί που εμπλέκονται.

5. Μπορεί να υποστηρίξει ένα υγιές βάρος

Μελέτες δείχνουν ότι η ένταξη του ζυμωμένου kimchi στη διατροφή μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση σε μεταβολικούς παράγοντες, όπως το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την αναλογία μέσης προς γοφούς.

6. Μπορεί να καταστείλει τη φλεγμονή

Οι δραστικές ενώσεις στο ζυμωμένο kimchi μπορεί να καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού. Αυτό μπορεί να έχει διάφορα πλεονεκτήματα από την υποστήριξη της αγγειακής υγείας έως τη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top