8 τρόφιμα ιδανικά για αδυνάτισμα και υγιή καρδιά, σύμφωνα με ειδικό

τρόφιμα αδυνάτισμα καρδιά

Εάν θέλετε να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας με στόχο το αδυνάτισμα, αλλά και να μειώσετε δραστικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε.

Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά που θα ακούσετε ότι η διατροφή είναι η λύση σε πολλές ανησυχίες μας, είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, είτε για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού μας.

Έτσι λοιπόν, ο δημοφιλής στη Βρετανία γιατρός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Michael Mosley, αποφάσισε να μοιραστεί με το διαδικτυακό του κοινό οκτώ τροφές που θεωρεί ότι πρέπει να καταναλώνουμε για αδυνάτισμα και καλή υγεία της καρδιάς.

Μεσογειακή διατροφή, το παραδοσιακό μυστικό υγείας

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Δρ. Mosley, ο οποίος έκανε δημοφιλή τη δίαιτα Fast 800 για απώλεια βάρους, υποστηρίζει τη μεσογειακή διατροφή, η οποία λέει ότι έχει πολλαπλά οφέλη. Επιπλέον, παρουσίασε και οκτώ συγκεκριμένες τροφές που ανέφερε ως ευεργετικές και ταυτόχρονα νόστιμες –κάτι που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την τήρηση της δίαιτας.

«Τα τρόφιμα που συνθέτουν την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτα με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα», έγραψε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπλήρωσε:

«Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, λογικές ποσότητες γιαουρτιού και τυριού με πλήρη λιπαρά και ίσως ακόμη και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το βραδινό γεύμα!».

Απάντησε μάλιστα σε μια ερώτηση που του κάνουν πολύ συχνά, που δεν είναι άλλη από το «γιατί είναι τόσο καλό να ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή;». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος επιστημονικών στοιχείων που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη διατροφή ως μια εξαιρετική κίνηση που πρέπει να κάνετε για τη σωματική υγεία και την περίμετρο της μέση σας.

Στη συνέχεια ο Δρ. Mosley είπε ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού κατά περίπου 30%. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50% και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 70%.

«Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας και να αδυνατίσετε», τόνισε.

Τέλος, ο ειδικός εξήγησε ότι τα οφέλη της δίαιτας δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά μπορεί να είναι και ψυχικά. Ολοκλήρωσε τη δημοσίευσή του λέγοντας ότι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι είναι εξαιρετική και για την ψυχική υγεία και για την ευεξία σας, καθώς μπορεί να έχει «θετική επίδραση στη διάθεση» και μπορεί να βοηθήσει «να ανακουφίσει την κατάθλιψη».

Scroll to Top