Το μαγικό ρόφημα που πρέπει να πίνετε κάθε πρωί για υγεία και αντιγήρανση – Βοηθά στο αδυνάτισμα

μαγικό ρόφημα

Το μαγικό ρόφημα αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθά στην απώλεια βάρους. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας και οι ειδικοί σας συνιστούν να το πίνετε κάθε πρωί.

Παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου, στην ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού, στην ενδυνάμωση των οστών και στην προαγωγή της ενέργειας και της ψυχικής ευεξίας. Μειώνει το αίσθημα της κούρασης και της κόπωσης και βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Οι ξηροί καρποί παχαίνουν ή βοηθούν στο αδυνάτισμα; Τι ισχύει τελικά 

Παράλληλα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ρόφημα αποτελεί το «κλειδί» για τον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου και τη διατήρηση των υγιών κυττάρων στον οργανισμό, ενώ ρίχνει την πίεση και βοηθά και στο αδυνάτισμα.

Το πρωινό μαγικό ρόφημα

Η γνωστή διατροφολόγος Aislinn Cambridge αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα «μαγικό» ρόφημα με το οποίο όλοι πρέπει να ξεκινούν τη μέρα τους: ζεστό νερό με λεμόνι.

Αν και οι λάτρεις της υγείας έχουν εδώ και καιρό υποστηρίξει αυτό το ρόφημα με τα δύο συστατικά για τα οφέλη της ενυδάτωσης, πολλοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει.

Σύμφωνα με την Aislinn Cambridge, αυτό το απλό παρασκεύασμα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και αξίζει να το εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα, ακόμη και αν δεν είστε οπαδός των ζεστών ροφημάτων.

«Υπάρχει ένα πράγμα που οπωσδήποτε όλοι πρέπει να κάνουν από τη στιγμή που ξυπνούν το πρωί και αυτό είναι να πίνουν νερό με λεμόνι, γιατί όχι μόνο ενυδατώνει το σώμα σας, αλλά μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει κι άλλα οφέλη» δήλωσε η Cambridge στο RSVP Live.

«Αν θέλετε να έχετε ενέργεια και να αισθάνεστε καλά, πιείτε το πρωί ένα ζεστό φλιτζάνι νερό με μισό λεμόνι στυμμένο μέσα. Είναι απλά μαγικό ρόφημα» πρόσθεσε η ίδια.

Τα οφέλη του νερού με λεμόνι επεκτείνονται πέρα από την απλή ενυδάτωση. Το ρόφημα περιέχει βιταμίνη C και βοηθά στην προστασία των κυττάρων σας από τις ελεύθερες ρίζες, τα οποία είναι μόρια που προκαλούν φλεγμονή και μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες.

6 τρόφιμα με περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι 

Το ρόφημα με τη βιταμίνη C μπορεί επίσης να διαδραματίσει βασικό ρόλο: στη σύνθεση του κολλαγόνου, στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, στην απορρόφηση σιδήρου.

Το νερό με λεμόνι βοηθά στο αδυνάτισμα;

Η κατανάλωση νερού με λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, η οποία συνιστάται για απώλεια βάρους.

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες στους οποίους δόθηκε εντολή να πίνουν νερό πριν από την κατανάλωση ενός δοκιμαστικού γεύματος έφαγαν λιγότερο φαγητό από ό,τι όταν τους δόθηκε εντολή να καταναλώσουν το δοκιμαστικό γεύμα χωρίς να πιούν πρώτα νερό.

Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση νερού πριν από το γεύμα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, αν και ο μηχανισμός δράσης είναι άγνωστος.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, το νερό με λεμόνι μπορεί να αντικαταστήσει τα πρωινά ζαχαρούχα ροφήματα που μόνο καλό δεν κάνουν στην υγεία σας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η τακτική κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων παθήσεων της υγείας σας, όπως η αύξηση βάρους, η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου, οι καρδιακές παθήσεις, η νεφροπάθεια, η ηπατική νόσος και η ουρική αρθρίτιδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λίθων στους νεφρούς, ενώ η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοηθά στην προώθηση και τη βελτίωση της πέψης.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού βοήθησε στην ενίσχυση της έκκρισης γαστρικού οξέος. Αυτό είναι ένα πεπτικό υγρό που παράγεται στο στομάχι και βοηθά το σώμα σας να διασπάσει και να χωνέψει τα τρόφιμα.

Το νερό με λεμόνι είναι ένα δροσιστικό ρόφημα και ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας!

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top