Τομ Κρουζ: Γιατί έχει τόσο χαλαρό δέρμα; Πλαστικοί χειρουργοί αποκαλύπτουν τον λόγο

Τομ Κρουζ
  • Ενώ ο κορμός του ήταν γραμμωμένος, το δέρμα του έμοιαζε σαν να «κρέμεται» σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.
  • Το χαλαρό δέρμα γύρω από τη μέση μπορεί να είναι αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης, σύμφωνα με τον Δρ. David Hill.
  • Ο ηθοποιός έκανε πάντα ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και καλή σωματική διάπλαση.
  • Ακολουθεί ένα πενταήμερο πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει τρεις ημέρες προπόνησης με βάρη και cardio.

Είναι η επιτομή του ήρωα ταινιών δράσης. Ο 61χρονος πλέον Τομ Κρουζ έχει πρωταγωνιστήσει σε επτά ταινίες Mission Impossible και δύο Top Guns και ισχυρίζεται ότι κάνει ο ίδιος τα ακροβατικά που απαιτεί κάθε γύρισμα. Αλλά οι εικόνες που τραβήχτηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι η σωματική του διάπλαση δεν ταιριάζει με αυτή άλλων σταρ του Χόλιγουντ της ίδιας ηλικίας.

Οι θαυμαστές έσπευσαν να αντιδράσουν στις φωτογραφίες του διάσημου ηθοποιού και πατέρα τριών παιδιών σε μια ισπανική παραλία, σημειώνοντας ότι ενώ ο κορμός του ήταν γραμμωμένος, το δέρμα του έμοιαζε σαν να «κρέμεται». Κάποιοι υποστήριξαν ότι το χαλαρό δέρμα δείχνει ότι ο σταρ έχει υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση, όπως εμφυτεύματα ή ακόμα και λιποαναρρόφηση.

Τομ Κρουζ
Φωτογραφία: Joan Llado/ G Tres / SpashNews.com

Πολλοί έκαναν συγκρίσεις με τους συνομηλίκους του Κρουζ, μεταξύ των οποίων ο Μπραντ Πιτ και ο Μπέντζαμιν Μπρατ, και οι δύο 60 ετών, οι οποίοι είχαν παρόμοια σωματική διάπλαση, αλλά χωρίς το χαλαρό δέρμα. Έτσι, πλαστικοί χειρουργοί και ειδικοί της φυσικής κατάστασης μίλησαν στη Daily Mail για το πώς μπορεί να έχει αναπτυχθεί αυτή η περίεργη εικόνα.

«Αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης» το χαλαρό δέρμα του Τομ Κρουζ, σύμφωνα με ειδικό

Το χαλαρό δέρμα γύρω από τη μέση μπορεί να είναι αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης, σύμφωνα με τον Δρ. David Hill, πλαστικό χειρουργό από το Σικάγο. Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την απορρόφηση λίπους σε περιοχές του σώματος όπου συγκεντρώνονται εναποθέσεις, όπως τα οπίσθια, οι γοφοί, οι μηροί και η κοιλιά.

«Συνήθως, εάν κάποιος βάρος φυσικά με την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζει λιγότερη χαλαρότητα και ανωμαλίες στο δέρμα, επειδή είναι η απώλεια βάρους είναι σταδιακή», είπε ο Δρ. Hill και πρόσθεσε:

«Με τη λιποαναρρόφηση, επειδή είναι πιο άμεση, το δέρμα δεν έχει χρόνο να συσταλεί τόσο πολύ. Έτσι το χαλαρό δέρμα του Τομ Κρουζ θα μπορούσε να είναι χαρακτηριστικό της λιποαναρρόφησης».

Αλλά αν έχει κάνει τη διαδικασία, η χειρουργική επέμβαση έχει γίνει καλά, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό. «Δεν βλέπω κανένα σημάδι ακανόνιστου περιγράμματος στο σώμα του που να υποδηλώνει κακή λιποαναρρόφηση. Υπάρχει βελτιωμένος ορισμός των μυών, που αντικατοπτρίζει τις προηγούμενες φωτογραφίες του όταν ήταν νεότερος. Αν το έκανε, το έκανε καλά», είπε.

Τομ Κρουζ
Φωτογραφία: Joan Llado/ G Tres / SpashNews.com

«Φυσικό σημάδι γήρανσης η χαλάρωση του δέρματος του Τομ Κρουζ»

Ωστόσο, ο Δρ. Howard Sobel, αισθητικός δερματολόγος στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη, είπε ότι δεν είναι δυνατό να πει κανείς με βεβαιότητα εάν ο Τομ Κρουζ έκανε ή όχι λιποαναρρόφηση. Η χαλάρωση του δέρματος που βλέπουμε στις εικόνες είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, απλώς ένα φυσικό σημάδι γήρανσης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

«Σε κάθε άντρα 61 ετών θα περίμενε κανείς να δει κάποια χαλάρωση του δέρματος, γιατί όσο μεγαλώνουμε, χάνουμε την ελαστικότητα στο δέρμα μας. Οι περιοχές του στήθους σας και κάτω από αυτό, το δέρμα γύρω από τα πλευρά και οι κοιλιακοί είναι πολύ συχνά τα πρώτα σημεία που χάνουν την ελαστικότητα, ειδικά σε έναν άνδρα», σημειώνει ο ειδικός.

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα μειώνονται σταδιακά, γεγονός που το κάνει να χάνει τη δύναμη και να γίνεται λιγότερο σφριγηλό. Ωστόσο, Δρ. Sobel σημειώνει ότι η χαλάρωση του δέρματος είναι μια επιπλοκή που παρατηρείται τυπικά μόνο σε ασθενείς που έχουν πολύ λίπος να χάσουν -κάτι που δεν ισχύει για τον Τομ Κρουζ.

Οι σωματικές δραστηριότητες του Τομ Κρουζ για να παραμένει σε φόρμα

Ο ηθοποιός έκανε πάντα ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και καλή σωματική διάπλαση. Είχε αποκαλύψει, μάλιστα, ότι επιδίδεται σε μια ευρεία λίστα σωματικών δραστηριοτήτων για να διατηρείται σε φόρμα.

«Θαλασσινό καγιάκ, σπηλαιολογία, ξιφασκία, διάδρομος, βάρη, αναρρίχηση, πεζοπορία, τζόκινγκ… Κάνω τόσες πολλές διαφορετικές δραστηριότητες», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Men’s Health.

Προκαλώντας συνεχώς το σώμα του, ο σταρ ακολουθεί ένα πενταήμερο πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει τρεις ημέρες προπόνησης με βάρη και cardio καθώς και δύο ημέρες άλλων δραστηριοτήτων όπως ξιφασκία ή πεζοπορία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top