Η απλή άσκηση ενώ κάθεστε που μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος – Βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

στάση του σώματος

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δουλειά γραφείου μπορεί να μένουν καθιστοί για μεγάλο μέρος της ημέρας. Ένας ειδικός μοιράστηκε μια γρήγορη και απλή άσκηση που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή για να βελτιώσετε την κακή στάση του σώματος.

Όταν καθόμαστε σε ένα γραφείο, πολλοί από εμάς υιοθετούμε τη θέση στην οποία νιώθουμε πιο άνετα, χωρίς να συνειδητοποιούμε την αρνητική επίδραση που έχει στην υγεία μας. Ορισμένες θέσεις καθίσματος, όπως το να ξαπλώνουμε σε καρέκλες για πολλές ώρες, δεν είναι ιδανικές για τη στάση του σώματος.

Αλλά η κακή στάση του σώματος δεν προκαλεί απλώς καμπούριασμα. Μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως ο πόνος στον αυχένα και την πλάτη, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν πονοκεφάλους, ακόμη και ακράτεια – μια κατάσταση που επηρεάζει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, όπως έχουν δείξει μελέτες.

Η ιδανική άσκηση στην καρέκλα

Σύμφωνα με την Huffington Post, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για τη βελτίωση της κακής στάσης, αλλά οι ειδικοί της γιόγκα στο Tummee, προτείνουν να δοκιμάσετε τη στάση Chair Seated Twist. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την τεχνική τακτικά στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Απαιτεί απλώς να καθίσετε λοξά σε μια καρέκλα, με το πρόσωπο προς τα αριστερά. Ενώ το κάνετε αυτό, στρίψτε τον κορμό σας προς τα αριστερά, κρατώντας το πίσω μέρος της καρέκλας, για μια συστροφή της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια θα πρέπει να επαναλάβετε την ίδια ακριβώς μέθοδο αλλά στη δεξιά σας πλευρά.

Αυτή η μέθοδος της γιόγκα βοηθά στο τέντωμα των πλευρών της σπονδυλικής στήλης, κάτι που ουσιαστικά βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους από ήπια προβλήματα στην πλάτη που προκαλούνται από την παρατεταμένη καθιστή θέση και συμβάλλει σε γενικά καλύτερο ύπνο.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη στάση του σώματος

Άλλες χρήσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν το τέντωμα Chair Cat-Cow, το οποίο απαιτεί να κάθεστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη και τα πόδια στο πάτωμα. Τοποθετήστε τα χέρια στα γόνατα ή στις κορυφές των μηρών, και όταν εισπνέετε, λυγίστε τη σπονδυλική στήλη και κυλήστε τους ώμους σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω, κοντά στην πλάτη σας.

Ένας ειδικός έχει επίσης συμβουλεύσει να απομακρύνεστε από τις οθόνες και να μετακινείστε κάθε 20 έως 30 λεπτά. Η καθιστική θέση πιέζει περισσότερο τη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους από την όρθια, λέει ο Tim Allardyce, φυσιοθεραπευτής στο Surrey Physio. Καθώς πολλοί περνούν 10 ώρες την ημέρα καθιστοί (στη δουλειά, στον καναπέ, στο αυτοκίνητο) τα νέα για την πλάτη μας είναι άσχημα.

«Στη σπονδυλική μας στήλη αρέσει να κινείται, οπότε σηκωθείτε και μετακινηθείτε κάθε 20 με 30 λεπτά, αν μπορείτε. Για να βελτιώσετε την κινητικότητα στην πλάτη σας, κάντε μερικές διατάσεις. Όρθιοι, περάστε το χέρι προς τα κάτω στο εξωτερικό του ποδιού για να δημιουργήσετε μια πλάγια κάμψη στη σπονδυλική στήλη. Κάντε το και από την άλλη πλευρά και μετά επαναλάβετε πολλές φορές», λέει ο Allardyce.

Όλο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top