Χαλαρά μπράτσα: Κάντε αυτές τις απλές ασκήσεις 2 φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε

χαλαρά μπράτσα

Τα ισχία, οι μηροί και οι γλουτοί τείνουν να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος από άλλα μέρη του σώματος. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή όπου το λίπος είναι ιδιαίτερα ορατό, τόσο που μερικές φορές μπορεί να προκαλεί αμηχανία. Είναι τα χαλαρά μπράτσα.

Το χαλαρό, πλαδαρό δέρμα και το λίπος στα μπράτσα μπορεί συχνά να αναπτυχθεί λόγω της γήρανσης ή των διακυμάνσεων του βάρους, αλλά μερικές απλές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα πράγματα.

Για πολλούς, αυτό το λίπος στο άνω μέρος του βραχίονα μπορεί να είναι αρκετά επίμονο και δύσκολο να εξαλειφθεί, με τον Gary Lockwood, Διευθύνων Σύμβουλος της 24/7 Fitness, να υποστηρίζει ότι ορισμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν.

«Όταν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με τα χαλαρά μπράτσα ή το χαλαρό δέρμα γύρω από τα χέρια, η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι η στοχευμένη προπόνηση με αντιστάσεις, εστιάζοντας στους δικέφαλους και τρικέφαλους. που με τη σειρά της μειώνει την εμφάνιση χαλαρού δέρματος», είπε ο Lockwood.

Γυμνάστε δικέφαλους και τρικέφαλους για να διώξετε τα χαλαρά μπράτσα

Οι βέλτιστες ασκήσεις για να το κάνετε αυτό είναι οι ασκήσεις των δικεφάλων με βάρη και οι ασκήσεις των τρικεφάλων με αντίσταση. «Συνιστούμε να ενσωματώνετε αυτές τις ασκήσεις στη ρουτίνα σας δύο φορές την εβδομάδα. Η συνέπεια είναι το κλειδί στην περίπτωση αυτή», πρόσθεσε ο ειδικός.

Η οικοδόμηση μυών βασίζεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται υπερτροφία, η οποία αναφέρεται στην αύξηση του μεγέθους ή του όγκου των κυττάρων, των ιστών ή των οργάνων λόγω της μεγέθυνσης μεμονωμένων κυττάρων. Αυτή η διαδικασία συχνά συνδέεται με αύξηση της ποσότητας των κυτταρικών πρωτεϊνών, ιδιαίτερα στα μυϊκά κύτταρα.

«Η υπερτροφία επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω προοδευτικής υπερφόρτωσης, η οποία περιλαμβάνει σταδιακή αύξηση του βάρους ή της αντίστασης για πρόκληση των μυών σας με την πάροδο του χρόνου», συμβούλεψε ο Lockwood.

Όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε στόχο που βασίζεται στην άσκηση, τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο με βάση δεκάδες παράγοντες όπως η διατροφή, η γενετική και το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αν πάντως είστε συνεπείς με τη ρουτίνα σας, θα αρχίσετε να βλέπετε αξιόλογες αλλαγές σε λίγους μήνες.

«Επιπλέον, η μείωση του σωματικού λίπους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα. Οι γυναίκες συχνά έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τα χέρια τους, συμβάλλοντας στην εμφάνιση των χαλαρών μπράτσων», είπε ακόμη ο ειδικός και συμπλήρωσε:

«Συνδυάζοντας ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με μια στρατηγική μείωσης λίπους, πιθανότατα θα δείτε γρήγορες και πιο έντονες βελτιώσεις. Είναι σημαντικό να το δούμε ως μια ολιστική διαδικασία, που περιλαμβάνει τόσο την προπόνηση με αντιστάσεις όσο και τη συνολική φυσική κατάσταση του σώματος, για καλύτερα αποτελέσματα».

Πώς να γυμνάσετε τα χέρια σας και να αποτρέψετε τα χαλαρά μπράτσα

Οι ειδικοί συνιστούν να γυμνάζετε τα χέρια σας δύο φορές την εβδομάδα αν θέλετε να αποτρέψετε ή να διώξετε τα χαλαρά μπράτσα.

Άρση βαρών με σκύψιμο

α) Πιάστε ένα ζευγάρι βαράκια -ένα σε κάθε χέρι- και αφήστε τα να κρέμονται στο μήκος του χεριού σας από τα πλάγια, με τις παλάμες να κοιτούν το σώμα σας.

β) Σκύψτε προς τα εμπρός για να κοιτάξετε το πάτωμα και τραβήξτε τα βαράκια μέχρι το στήθος σας. Σταματήστε για λίγο και κατεβάστε αργά τα βαράκια στην αρχική τους θέση. Κάντε 3 σετ των 12.

Βαράκια – αντίσταση

α) Καθίστε σε μια καρέκλα κρατώντας τα βαράκια σε κάθε χέρι.

β) Κρατώντας τους αγκώνες σφιγμένους στο πλάι, φέρτε τα βαράκια μέχρι το στήθος. Στη συνέχεια χαμηλώστε αργά τα βάρη πίσω στην αρχική θέση. Κάντε τρία σετ των 8 έως 12 επαναλήψεων.

Άρση βαρών με τρικέφαλους

α) Καθίστε σε μια καρέκλα και κρατήστε ένα μονό βαράκι με τα δύο χέρια ελαφρώς πίσω από το κεφάλι σας.

β) Λυγίστε τους αγκώνες σας προς τα εμπρός και, χωρίς να μετακινήσετε τους βραχίονες, χαμηλώστε το βαράκι μέχρι να ασφαλίσουν οι αγκώνες. Επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση. Κάντε τρία σετ των 6 έως 12 επαναλήψεων.

Όλο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top