Ειδικός αποκαλύπτει πως θα δυναμώσετε τους μύες και τη δύναμή σας χωρίς γυμναστήριο

μύες

Για εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη δύναμη και τους μύες τους οι ειδικοί προτείνουν 10 εύκολους τρόπους για να χτίσουν τους μύες τους χωρίς να πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Οι ειδικοί ευεξίας και άσκησης από το Simply Supplements αποκάλυψαν τα δέκα πράγματα που θα ενισχύσουν τα επίπεδα δύναμης και το μυικό σας σύστημα.

Υπάρχουν πολλές καθημερινές δραστηριότητες που όλοι μπορούν να υιοθετήσουν στον τρόπο ζωής τους για να ενισχύσουν τη δύναμή τους, είπαν. Αφιερώνοντας 15 λεπτά το πρωί για να εξασκηθείτε σε δυναμικές ασκήσεις γιόγκα θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες στο σώμα σας και θα χτίσετε τη συνολική σας δύναμη.

Η αύξηση των επιπέδων πρωτεΐνης και η βελτίωση της υγείας του εντέρου θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών με τα σωστά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Η λήψη συμπληρωμάτων που υποστηρίζουν τους μυς όπως η κρεατίνη και η βιταμίνη D3 μπορεί να βοηθήσει στην προπόνηση ενδυνάμωσης.

Η Samantha Greener, ειδικός ευεξίας στο Simply Supplements, είπε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη δύναμή σας αντί να πηγαίνετε απλώς στο γυμναστήριο και να σηκώνετε πολλά βάρη. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών, όπως ο ύπνος οκτώ ώρες κάθε βράδυ, η χρήση των σκαλοπατιών αντί του ανελκυστήρα και η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης κάθε μέρα».

Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στη ρουτίνα σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προπόνηση δύναμης. Και όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, χρησιμοποιήστε τον εξοπλισμό με τον σωστό τρόπο και ξεκουραστείτε ανάμεσα στα σετ για να αφήσετε τους μύες σας να αναπτυχθούν και να επανορθωθούν σωστά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζώνες αντίστασης όταν βρίσκεστε στο γυμναστήριο και να αφιερώνετε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε δυναμικές στάσεις γιόγκα για να ενθαρρύνετε τη μυϊκή αντοχή.

Πώς να βελτιώσετε εύκολα τη δύναμή σας χωρίς γυμναστήριο

  1. Περπάτημα
  2. Γιόγκα
  3. Πάρτε συμπληρώματα
  4. Αύξηση πρωτεΐνης
  5. Κοιμήσου αρκετά
  6. Ισορροπημένη διατροφή
  7. Βελτιώστε την υγεία του εντέρου
  8. Χρησιμοποιήστε σωστά το γυμναστήριο
  9. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα
  10. Χρησιμοποιήστε ταινίες αντίστασης

1. Μην ξεχνάτε το περπάτημα

Η άσκηση χαμηλής έντασης, όπως το περπάτημα, θα προάγει την καρδιαγγειακή υγεία συμβάλοντας στα συνολικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, γεγονός που ενισχύει τη δύναμη των μυών και των οστών σας.

2.Γιόγκα

Οι δυναμικές στάσεις στη γιόγκα ενεργοποιούν διαφορετικές μυϊκές ομάδες για να βελτιώσουν τη δύναμη σας. Στάσεις, όπως ο πολεμιστής και ο σκύλος, ενισχύουν τη μυϊκή αντοχή σε όλο το σώμα.

yoga

3. Πάρτε συμπληρώματα

Στην περίπτωση που η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε συμπληρώματα μυϊκής υποστήριξης για να βοηθήσετε την προπόνηση δύναμης. Συμπληρώματα, όπως η κρεατίνη, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη D3 μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας παρέχοντάς του τα θρεπτικά συστατικά και την υποστήριξη που μπορεί να χρειαστεί για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης.

4. Αύξηση πρωτεΐνης

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας έχει αρκετές πηγές πρωτεΐνης, όπως άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά και όσπρια για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Τα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να είναι ένας άλλος βολικός τρόπος για να προσθέσετε πρωτεΐνη στη διατροφή σας.

5. Κοιμηθείτε αρκετά

Δώστε προτεραιότητα στον καλό βραδινό ύπνο κάθε μέρα, με στόχο τις οκτώ ώρες. Η ξεκούραση και ο βαθύς ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των μυών, η οποία είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της οικοδόμησης δύναμης και τη μείωση των τραυματισμών.

6. Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή με ένα ανάλογο μείγμα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και υγιεινών λιπαρών, διαφορετικά το σώμα σας δεν θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται για τις προπονήσεις.

7. Βελτιώστε την υγεία του εντέρου

Έχοντας ένα υγιές έντερο θα βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να τα χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μυών. Επιλογές τρόπου ζωής, όπως η προτεραιότητα στον ύπνο, καθώς και μια ισορροπημένη διατροφή με προβιοτικά και φυτικές ίνες, βοηθούν την υγεία του εντέρου σας.

8.  Αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Η προπόνηση ενδυνάμωσης πρέπει να γίνεται με συνέπεια με σταδιακή αύξηση του βάρους για πρόκληση και χτίσιμο μυών χωρίς να κουράζει το σώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ανάπαυση μεταξύ κάθε σετ και χρησιμοποιείτε σωστά τον εξοπλισμό.

9. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσετε δύναμη είναι να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες και όχι τον ανελκυστήρα. Η αναρρίχηση σε λόφο και το περπάτημα σε κλίση θα εμπλέξουν τις μυϊκές ομάδες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερη δύναμη.

10. Χρησιμοποιήστε ταινίες αντίστασης

Οι ζώνες αντίστασης στις προπονήσεις σας ασκούν ένταση στους μύες σας και βελτιώνουν την απόδοσή σας κατά την προπόνηση δύναμης.

Loading Poll…

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top