Γυμναστική: Είστε πρωινός, μεσημεριανός ή βραδινός τύπος; Δείτε τι οφέλη αποκομίζετε

γυμναστική

Το πότε κάνετε γυμναστική μπορεί να κάνει τη διαφορά στα οφέλη που αποκομίζετε από την άσκησή σας. Πότε σας αρέσει να γυμνάζεστε και τι οφέλη έχετε;

Η ώρα της ημέρας που επιλέγετε να κάνετε γυμναστική μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οφέλη που αποκομίζετε. Δείτε ποιος τύπος είστε και ποια είναι τα οφέλη για κάθε τύπο.

Γυμναστική: Είστε πρωινός, μεσημεριανός ή βραδινός τύπος;

Ανάλογα με το τί τύπος είστε, η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι η ώρα που σας βολεύει και μπορείτε να είστε συνεπείς. Εάν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε ποια ώρα είναι η κατάλληλη για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές ώρες και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα.

Αν είστε πρωινός τύπος

Η πρωινή προπόνηση μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και μετά τα γεύματα. Αυτό σας βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Medicine and Science in Sports & Exercise.

Επίσης, οι πρωινοί τύποι έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ενέργεια και θετική διάθεση. Η πρωινή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της παραγωγικότητας και της διάθεσης.

Ποια είναι η ιδανική άσκηση το πρωί;

  • Τρέξιμο ή περπάτημα: Αυτές είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς μορφές αερόβιας άσκησης και μπορούν να γίνουν σχεδόν οπουδήποτε.
  • Yoga: Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας χαλαρώνοντας το σώμα και το μυαλό σας.
  • Pilates: Το Pilates είναι μια άλλη μορφή στατικής άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και της ευλυγισίας.
  • Βάρη: Η προπόνηση με βάρη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τους μυς σας και να βελτιώσετε την καύση θερμίδων.

Φυσικά, η καλύτερη άσκηση για εσάς είναι αυτή που θα ακολουθήσετε τακτικά. Βρείτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει και που μπορείτε να εντάξετε εύκολα στην καθημερινότητά σας.

Αν είστε μεσημεριανός τύπος

Μέχρι το μεσημέρι η ενέργειά σας σίγουρα έχει πέσει. Η άσκηση στη μέση της ημέρας ενισχύει την αδρεναλίνη σας, έτσι ώστε να είστε σε ετοιμότητα το απόγευμα να ανταπεξέλθετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έχετε στο πρόγραμμα.

Οι μεσημεριανοί τύποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γυμναστική για να σπάσουν τη μέρα τους και να ανανεώσουν την ενέργειά τους. Η μεσημεριανή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης, της εγρήγορσης και της δημιουργικότητας.

Ποια είναι η ιδανική άσκηση το μεσημέρι;

  • Περπάτημα για 30 λεπτά: Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης που μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε.

Αν είστε απογευματινός τύπος

Το απόγευμα η άσκηση θα σου φανεί ευκολότερη, καθώς ο ρυθμός της προσπάθειας στη βραδινή γυμναστική είναι χαμηλότερος απ’ ότι το πρωί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Sciences.

Οι βραδινοί τύποι μπορούν να χρησιμοποιούν τη γυμναστική για να χαλαρώσουν και να αποσυμφορηθούν από την ημέρα. Η βραδινή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου και της ποιότητας ζωής.

Ποια είναι η ιδανική άσκηση το βράδυ;

  • Προπόνηση ενδυνάμωσης: Γνωστή και ως προπόνηση αντοχής, περιλαμβάνει ασκήσεις που χτίζουν μυς, όπως η άρση βαρών, τα λάστιχα αντίστασης και οι ασκήσεις σωματικού βάρους όπως squats και push-ups. Μελέτη διαπίστωσε ότι η εκτέλεση προπονήσεων με βάση τη δύναμη το πρωί βοηθούσε τους ανθρώπους να κοιμούνται πιο γρήγορα το βράδυ, ενώ οι προπονήσεις με βάση τη δύναμη το βράδυ βελτίωσαν την ποιότητα του ύπνου.
  • Επανορθωτικές διατάσεις: Δεν θέλετε να ιδρώσετε πριν κοιμηθείτε; Οι διατάσεις και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν. Εκτός από τη βελτίωση της ευελιξίας και τη μείωση των πόνων του σώματος, ο συνδυασμός της απαλής κίνησης με την αναπνοή βοηθά επίσης να χαλαρώσετε το μυαλό σας πριν τον ύπνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαλογιστικές κινήσεις, όπως της γιόγκα ή του τάι τσι, συνδέονται με καλύτερο ύπνο και ποιότητα ζωής.

 

Scroll to Top