Λίπος στην κοιλιά: Ο ευκολότερος τρόπος για να το χάσετε με μία μόνο άσκηση

λίπος στην κοιλιά
  • Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά.
  • Σύμφωνα με τον Δρ. Mike Diamonds υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που θεωρείται «βασιλιάς».
  • Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να κάνει κανείς για να χάσει λίπος είναι το περπάτημα.
  • Η γενική οδηγία για τους ενήλικες είναι να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα.

Προτού δοκιμάσετε μια τρελή δίαιτα, χυμούς αποτοξίνωσης και καθαρισμούς, λιποδιαλύτες ή διάφορες άλλες τεχνικές για να χάσετε λίπος στην κοιλιά, καλό είναι να γνωρίζετε ένα πράγμα: δεν μπορείτε να στοχεύσετε στη μείωση του λίπους. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να επικεντρώσετε την απώλεια λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χάσετε τόσο πολύ σωματικό λίπος που, τελικά, θα χάσετε και λίπος από την κοιλιά. Έτσι ακριβώς λειτουργεί η βιολογία. Ορισμένα σημεία στο σώμα μας χάνουν λίπος πιο γρήγορα από άλλα –εκείνες οι περιοχές που είναι δύσκολο να χάσετε λίπος, συνήθως γύρω από την κοιλιά και τους μηρούς, είναι γνωστές ως επίμονο λίπος.

Οι δύο παράγοντες που βοηθούν στην απώλεια λίπους στην κοιλιά

Το να χάσουν λίπος στην κοιλιά είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν. Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους για να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά. Και υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο που περιλαμβάνουν συμβουλές και προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να χάσετε βάρος και λίπος στην κοιλιά. Για να το πετύχετε, είναι απαραίτητο να έχετε θερμιδικό έλλειμμα -δηλαδή να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Εκτός από τη δίαιτα, ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αυξήσετε την ικανότητα σας να καίτε θερμίδες είναι να κινείστε περισσότερο, κάνοντας περισσότερες ασκήσεις. Και υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που θεωρείται «βασιλιάς» για όλους όταν πρόκειται για την απώλεια λίπους από την κοιλιά.

Ο Δρ. Mike Diamonds, συνταξιούχος γιατρός και πλέον διαδικτυακός προπονητής γυμναστικής και YouTuber εγγυάται για αυτή τη άσκηση. Έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο κανάλι του και συνήθως χρησιμοποιεί τη δική του μεταμόρφωση σώματος ως παράδειγμα για το πώς να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Ο ευκολότερος τρόπος για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά με μία μόνο άσκηση

Τελικά, ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χάσετε λίπος από την κοιλιά με μία μόνο άσκηση; Πιθανότατα το κάνατε σήμερα ή μπορεί να το κάνετε διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Ναι, ο ευκολότερος τρόπος για να χάσετε λίπος από την κοιλιά, η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να κάνει κανείς για να χάσει λίπος είναι το περπάτημα.

Το περπάτημα επίσης παραγνωρίζεται από πολλούς ως μια μορφή cardio, παρόλο που πράγματι είναι. Ακριβώς επειδή δεν ιδρώνετε ενώ περπατάτε, δεν σημαίνει ότι δεν σας προσφέρει οφέλη –σίγουρα βοηθά στην απώλεια βάρους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι το cardio είναι τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι. Κάτι που είναι υψηλής έντασης και που σας κάνει να αναπνέετε βαριά στο τέλος. Αλλά μπορείτε να περπατάτε χωρίς να λογαριάζετε καμία από αυτές τις παραμέτρους, ακόμη και να έχετε μια κανονική συνομιλία με κάποιον ενώ το κάνετε.

Πόσο πρέπει να περπατάτε για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Η ποσότητα του περπατήματος που συνιστάται ανά ημέρα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τη συνολική υγεία σας. Ωστόσο, η γενική οδηγία για τους ενήλικες είναι να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, όπως είναι το γρήγορο περπάτημα, την εβδομάδα. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε για 30 λεπτά περπάτημα συνεχόμενα, μπορείτε να το χωρίσετε σε μικρότερα κομμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να στοχεύσετε τρεις περιπάτους των 10 λεπτών ή δύο περιπάτους των 15 λεπτών. Το κλειδί είναι να βρείτε μια ρουτίνα που να λειτουργεί για εσάς και να ταιριάζει στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι συστάσεις είναι απλώς μια γενική κατευθυντήρια γραμμή και είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν έχετε υποκείμενες παθήσεις υγείας. Ο γιατρός μπορεί να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με το πόση και ποιο είδος σωματικής δραστηριότητας είναι ασφαλής και κατάλληλη για εσάς.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top