Το μέσο μέγεθος γλουτών για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο – Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις!

μέγεθος γλουτών

Μπορεί η Αμερική έχει τη φήμη για τις πλαστικές επεμβάσεις που αυξάνουν το μέγεθος των γλουτών, αλλά άλλες χώρες κατέχουν τα πρωτεία όσον αφορά τα μεγαλύτερα οπίσθια, αποκαλύπτει έρευνα.

Τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία έρευνας αγοράς GitNux αναφέρουν το μέσο μέγεθος γλουτών για τις γυναίκες σε 17 χώρες, με την Ελλάδα, μάλιστα, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας!

Το περίεργο, ωστόσο, είναι ότι η Βραζιλία, που από καιρό θεωρούνταν η «παγκόσμια πρωτεύουσα» των μεγάλων οπίσθιων, δεν συμπεριλήφθηκε στο σύνολο δεδομένων. Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη πεντάδα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπήκε καν στη λίστα.

Ποιες χώρες συμπληρώνουν τη πρώτη πεντάδα στο μέγεθος των γλουτών

  1. Νότια Αφρική
  2. Σουηδία
  3. Αργεντινή
  4. Ελλάδα
  5. Γερμανία

Η Νότια Αφρική κατέλαβε την πρώτη θέση, με μέση περίμετρο γλουτών 105 εκατοστά, ακολουθούμενη από την Αργεντινή με 104,1 εκατοστά και -παραδόξως – τη Σουηδία με 103.8 εκατοστά.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, θεωρείται παγκόσμιος κόμβος πλαστικής χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων όπως τα BBLs. Αντίστοιχα, η Σουηδία κατέλαβε την τρίτη θέση, παρά το στερεότυπο ότι οι γυναίκες εκεί είναι ψηλές, αδύνατες και ξανθές.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 103,4 εκατοστά, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία με 103,1 εκατοστά.

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ απέτυχαν να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 102,1 εκατοστά κατά μέσο όρο, ενώ οι γυναίκες στην Ινδία θεωρείται ότι έχουν τους πιο μικρούς γλουτούς με μόλις 91,6 εκατοστά, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι η Ινδία είχε το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας από σχεδόν 200 χώρες.

QuizMaker

Οι λόγοι πίσω από τους μεγάλους γλουτούς των γυναικών

Οι ερευνητές δεν παρείχαν λόγους για τους οποίους αυτές οι χώρες κατατάχθηκαν με αυτό τον τρόπο, αν και δεδομένα και μελέτες χωρών δείχνουν ότι η παχυσαρκία, τα δεδομένα πλαστικής χειρουργικής και η δομή των οστών των κατοίκων θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα ποσοστά.

Ο Darcy Shapiro, ένας εξελικτικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, έγραψε για το Massive Science ότι οι άνθρωποι εξελίχθηκαν ώστε να έχουν μεγαλύτερες πλάτες σε αντίθεση με άλλα θηλαστικά, επειδή είμαστε οι μόνοι που περπατάμε με τα δύο πόδια.

Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι μεγαλύτεροι γλουτοί εξελίχθηκαν ως επιθυμητό χαρακτηριστικό επειδή ήταν σημάδι της νεότητας και της γονιμότητας μιας γυναίκας.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι η δομή της σπονδυλικής στήλης θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο μέγεθος της πλάτης. Στη μελέτη, οι άνδρες έλκονταν περισσότερο από εικόνες γυναικών με καμπυλότητα 45 μοιρών από την πλάτη μέχρι τους γλουτούς τους.

«Αυτή η δομή της σπονδυλικής στήλης θα επέτρεπε στις εγκύους να ισορροπήσουν το βάρος τους πάνω από τους γοφούς. Αυτές οι γυναίκες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στην αναζήτηση τροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λιγότερο πιθανό να υποστούν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη», εξήγησε επιστημονική ομάδα και πρόσθεσε:

«Με τη σειρά τους, οι άντρες που προτιμούσαν αυτές τις γυναίκες θα είχαν συντρόφους που θα μπορούσαν να φροντίσουν καλύτερα το έμβρυο και τους απογόνους και θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν πολλαπλές κυήσεις χωρίς πρόβλημα».

Ένα ευρύ φάσμα παραγόντων μπορεί να επηρεάσει το πόσο μεγάλα είναι τα οπίσθια μιας γυναίκας, όπως η οστική πυκνότητα, η γενετική, η διατροφή, το συνολικό βάρος και τα επίπεδα δραστηριότητας.

Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PeerJ διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 68% των γυναικών στη Νότια Αφρική είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερο λίπος γύρω από τους γλουτούς.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top