Πιστοποιημένος personal trainer αποκαλύπτει την Νο1 άσκηση για να χάσετε βάρος και λίπος – Δεν χρειάζεται γυμναστήριο

άσκηση

Ο ειδικός επισημαίνει ότι υπάρχει ένας πολύ πιο αποδοτικός τρόπος από τις ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο για να χάσετε βάρος. Προτείνει μια απλή άσκηση που καίει λίπος.

Βρήκατε επιτέλους το κίνητρο να σηκωθείτε από τον καναπέ και να ξεκινήσετε τις προσπάθειες σας για απώλεια βάρους — συγχαρητήρια. Ωστόσο, προτού γραφτείτε στο γυμναστήριο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και αρχίσετε να βασανίζετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα με τη μία, ακόμη και να εγγραφείτε σε ατομικές προπονήσεις, που πιθανότατα θα εγκαταλείψετε μέσα σε λίγες εβδομάδες, σκεφτείτε το εξής: μπορεί να κάνετε πάρα πολλά , πολύ γρήγορα.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια απλή άσκηση που ξεπερνά τις υπόλοιπες, όταν πρόκειται να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας να χάσετε τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τον TJ Mentus, CPT, πιστοποιημένο personal trainer στο Garage Gym Reviews, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη στο Eat This, Not That.

Και το καλύτερο από όλα, είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε με ένα ζευγάρι καλά παπούτσια και στο κοντινότερο πάρκο που έχετε στη διάθεσή σας.

«Το power walking μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε, δεν απαιτείται εξοπλισμός και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα», είπε ο Mentus.

«Επιπλέον, το περπάτημα έχει χαμηλή καταπόνηση και δημιουργεί μικρή φθορά στο σώμα, που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακάμψετε γρήγορα γεγονός που σας επιτρέπει να κάνετε μια μεγάλη βόλτα σε καθημερινή βάση. Αυτή η επαναληψιμότητα σημαίνει ότι θα μπορείτε κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας σε σχέση με πιο σκληρές, πιο έντονες προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και να μεσολαβεί μια μέρα ξεκούρασης», εξήγησε.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν την ιδέα ότι το περπάτημα εξακολουθεί να κυριαρχεί όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.  «Το περπάτημα βάζει τον καρδιακό σου ρυθμό σε μια κατάσταση όπου το λίπος είναι η κύρια πηγή ενέργειας», είπε ο Mentus.

«Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες θερμίδες που καίγονται από μια βόλτα θα προέρχονται από λίπος. Έτσι, οι συνολικές θερμίδες μπορεί να είναι λιγότερες από μια προπόνηση τύπου boot camp, αλλά αντί να καίει υδατάνθρακες, το σώμα σας θα καίει λίπος», είπε.

Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε

«Πηγαίνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά», πρότεινε ο Mentus.  «Ωστόσο, εάν έχετε δεσμευτεί να χάσετε βάρος, προτείνω να κάνετε δύο 30λεπτους περιπάτους, έναν το πρωί και έναν το απόγευμα ή το βράδυ. Αν τα 30 λεπτά φαίνονται πολύ , ξεκινήστε με 10 λεπτά περπάτημα και προσπαθήστε να πηγαίνετε πολλές φορές την ημέρα μέχρι να μπορείτε να περπατήσετε άνετα για 30 λεπτά χωρίς να σταματήσετε», είπε.

Αντιμετωπίστε τη διαδρομή σας, όπως θα κάνατε κάθε βαρετή ρουτίνα διάδρομου — Ο Mentus προτείνει να ξεκινάτε με ένα γρήγορο πρώτο πεντάλεπτο και να μεταβείτε σε 20 λεπτά γρήγορου, αλλά πιο ήπιου περπατήματος, αρκεί να διατηρείτε τον καρδιακό σας ρυθμό , μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες απώλειας βάρους και βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top