40χρονος αποκαλύπτει το κόλπο που μεταμόρφωσε το σώμα του εύκολα σε 4 μήνες

40χρονος

Όταν προσπαθείτε να χάσετε μερικά από αυτά τα επιπλέον κιλά, είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε σε σύνθετες δίαιτες, συμπληρώματα υψηλής τεχνολογίας και υπερβολικά περίπλοκα προγράμματα προπόνησης. Ωστόσο, μερικές πρόσφατες δημοσιεύσεις από έναν ιδιαίτερα αφοσιωμένο στη μεταμόρφωσή του 40χρονο άνδρα αποκαλύπτει ότι όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, ένα πράγμα έχει μεγάλη σημασία, πολύ περισσότερη από τα υπόλοιπα.

Ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος δημοσίευσε τη μεταμόρφωσή του στο subreddit r/ProgressPics του Reddit, ξεκίνησε ένα σύντομο και απότομο ταξίδι για να ανανεώσει την υγεία και τη σωματική του διάπλαση. Αλλά μη σας παραπλανήσουν τα αποτελέσματα: η πραγματοποίηση μιας σημαντικής αλλαγής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -λίγο περισσότερο από 4 μήνες συνολικά- απαιτεί πολλή αφοσίωση.

Ποια ήταν ακριβώς η διαδικασία που ακολούθησε; Όπως συνοψίζει ο τίτλος της ανάρτησής του, ήταν κάπως έτσι: «Καθόλου αλκοόλ, πολλές πρωτεΐνες, γιόγκα και βάρη».

Τι έκανε ο 40χρονος για να πετύχει τον στόχο του

Ο 40χρονος είναι μεγάλος θαυμαστής του Δρ. Mike στο Renaissance Periodisation. Όταν ρωτήθηκε πώς έχασε το βάρος τόσο γρήγορα, απάντησε ως εξής:

«Παρακολούθησα βίντεο στο YouTube από τον Mike Isratel του Renaissance Periodization με τη μορφή δίαιτας για απώλεια λίπους. Άλλαξα λίγο τους αριθμούς για να με βολεύουν. Η μέση θερμιδική μου πρόσληψη ήταν λίγο πάνω από τον βασικό μεταβολικό μου ρυθμό κάθε μέρα», ανέφερε ο 40χρονος και συνέχισε:

«Έδωσα προτεραιότητα στην πρωτεΐνη (1,3-1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό αρχικού σωματικού βάρους). Έκανα γιόγκα, βάρη και cardio, αλλά δεν τα συνεκτίμησα στην πρόσληψη θερμίδων, έτσι τις μέρες που έκανα επιπλέον cardio, είχα μεγαλύτερο έλλειμμα».

Η πρακτική του συνοψίζεται σε μια προσέγγιση CICO (Calories in, calories out). Εν ολίγοις, πρέπει να έχετε έλλειμμα θερμίδων -να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Το μόνο που έχει σημασία

Ενώ ο έλεγχος των θερμίδων είναι αυτός που κάνει τον αριθμό στη ζυγαριά να μειώνεται, το να συνεχίζετε το έλλειμμα θερμίδων μπροστά στους πολλούς πειρασμούς της ζωής είναι η πραγματική πρόκληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο 40χρονος έκανε σαφές ότι το λίπος άρχισε να λιώνει μόνο «μόλις κατάλαβα τι πρέπει να κάνω».

40χρονος
Φωτογραφία: REDDIT

Η σωστή νοοτροπία είναι σίγουρα ένα από εκείνα τα πράγματα που είναι πιο εύκολο να ειπωθούν παρά να εφαρμοστούν, αλλά ο 40χρονος μοιράστηκε τη σκέψη του και σχετικά με αυτό:

«Το πραγματικό ερώτημα είναι: γιατί ήσουν ασυνεπής στο παρελθόν; Εάν είστε σαν εμένα, είναι επειδή χάσατε προς στιγμήν τους στόχους σας, και αυτό άνοιξε την πόρτα για να τρώτε περισσότερο και να μειώσετε την άσκηση. Το κλειδί της επιτυχίας μου είναι όταν εδραίωσα το όραμα και τους στόχους μου στην πρώτη γραμμή του μυαλού μου. Κάθε ενέργεια που κάνω πρέπει να φιλτράρεται μέσα από αυτό το όραμα».

Κάθε φορά που ένας πειρασμός ή πιθανά εμπόδια εμφανίζονται μπροστά σας, πρέπει να σταματήσετε και να κάνετε μερικές σοβαρές ερωτήσεις στον εαυτό σας:

«Ένας συνάδελφος φέρνει νόστιμες λιχουδιές στη δουλειά, άρα προτιμώ την γεύση από το πώς αισθάνομαι που έχω αυτούς τους κοιλιακούς; Όχι. Προτιμώ να καθίσω στον καναπέ μετά τη δουλειά παρά να πάω για ένα γρήγορο τρέξιμο, αλλά θα με βοηθήσει αυτό να διατηρήσω την επιτυχία μου; Όχι. Ακούγεται απλό και είναι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο», καταλήγει 0 40χρονος.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top