5 τρόποι να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή ακόμα και μετά τα παιδιά

σεξ ως προπόνηση

Η σεξουαλική ζωή μετά τα παιδιά είναι κάτι που απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια και αναζητούν διάφορους τρόπους για να την διατηρήσουν.

Είναι αποδεδειγμένο πως το σεξ μπορεί να μειώσει αισθητά το άγχος, να προστατεύσει την καρδιά σας να σας κάνει να νιώσετε πιο κοντά στον σύντροφο σας, ενώ ακόμα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και το ανοσοποιητικό σας. Μετά την απόκτηση των παιδιών, ωστόσο, οι προτεραιότητες του ζευγαριού και αν και συχνά αποζητούν τον σύντροφο τους, συχνά δεν είναι προετοιμασμένοι για τις νέες συνθήκες στην σεξουαλική τους ζωή.

Δείτε, λοιπόν, 5 τρόπους να διατηρήσετε ενεργή την σεξουαλική σας ζωή

 

  • Να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφο σας
  • Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες
  • Τηρήστε τις υποσχέσεις σας
  • Γίνετε δημιουργικοί
  • Κανονίστε ραντεβού και ολιγοήμερα ταξίδια

1.Να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφο σας

Είναι πολύ σύνηθες κυρίως οι γυναίκες μετά τη γέννα να βιώνουν διάφορες αλλαγές, στη διάθεση τους, στη λίμπιντο αλλά και στην αυτοπεποίθηση τους, κάτι που συχνά παρεξηγείται και θεωρείτε έλλειψη ενδιαφέροντος προς τον σύντροφο τους. Η γέννηση ενός παιδιού είναι μία τεράστια αλλαγή στη ζωή όχι μόνο της μητέρας , αλλά και του ζευγαριού και πολύ συχνά τα ζευγάρια πιέζονται προσπαθώντας να επανέλθουν στις παλαιότερες συνήθειες τους σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Σε αυτή τη φάση η επικοινωνία ανάμεσα σας είναι πολύ σημαντική. Μιλήστε ανοιχτά στον σύντροφο σας για το τι νιώθετε.

2.Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες

Αφού μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματα σας με τον σύντροφο σας, ήρθε η ώρα να συζητήσετε τι σημαίνει υγιής σεξουαλική ζωή για εσάς. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση, καθώς το σημαντικό κομμάτι είναι να είστε στο ίδιο μήκος κύματος. Η συχνότητα την οποία επιθυμείτε να κάνετε σεξ σαν ζευγάρι είναι δικό σας θέμα καθώς το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Είναι πολύ σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να μην ξεχάσετε να λάβετε και τα παιδιά σας υπόψιν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλετε κάποιο πρόγραμμα, απλώς να θέσετε στόχους που να εφάπτουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας σας, ώστε να μην απογοητευτείτε.

3.Τηρήστε τις υποσχέσεις σας

Για πολλούς η συζήτηση που αφορά το σεξ είναι κάτι που τους δυσκολεύει. Για μία ενεργή σεξουαλική ζωή δεν θα πρέπει να φοβάστε να κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση , καθώς οι σχέσεις είναι αμφίδρομες και απαιτούν και από τα δύο μέλη να είναι ενεργά.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μία τεράστια αλλαγή στη ζωή όχι μόνο της μητέρας , αλλά και του ζευγαριού και πολύ συχνά τα ζευγάρια πιέζονται προσπαθώντας να επανέλθουν στις παλαιότερες συνήθειες τους σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

4.Γίνετε δημιουργικοί

Η καθημερινότητα με τα παιδιά συνήθως είναι πολλή έντονη. Ακόμα και αν προγραμματίζετε συχνά ραντεβού πιθανότατα δεν έχετε τον ίδιο χρόνο σαν ζευγάρι . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε αυθόρμητοι και δημιουργικοί όσον αφορά στο πότε και το που θα βρεθείτε σαν ζευγάρι.

5.Κανονίστε ραντεβού και ολιγοήμερα ταξίδια

Πολλές φορές βέβαια αυτό που χρειάζεστε είναι ένα μικρό διάλειμμα από τα παιδιά, λίγος χρόνος με τον σύντροφο σας ώστε να νιώσετε και πάλι οικεία σαν ζευγάρι. Μπορείτε να αφήσετε για λίγο τα παιδιά σας στον παππού και τη γιαγιά και να απολαύσετε ένα δείπνο όπως κάνατε πριν γίνετε γονείς.

 

 

 

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top