Μια 64χρονη παίρνει «ολυμπιακό μετάλλιο» στη μάχη κατά της γήρανσης – Το εύκολο μυστικό μακροζωίας της

64χρονη, αντιγήρανση, μακροζωία

Η 64χρονη Amy Hardison δεν προσπαθεί να ζήσει για πάντα αλλά τα δωρεάν μυστικά μακροζωίας που ακολουθεί εξακολουθούν να κερδίζουν τις ρουτίνες κατά της γήρανσης εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hardison, μια 64χρονη γιαγιά, έχει καταταχθεί υψηλότερα από τον επιχειρηματία Μπράιαν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αναζωογόνησης, έναν διαδικτυακό πίνακα κατάταξης που παρακολουθεί μετρήσεις μακροζωίας. Μία από τις μεγαλύτερες συμβουλές της για μια μακρά, υγιή ζωή είναι δωρεάν.

Η Νο1 άσκηση για μακροζωία και δύναμη σύμφωνα με νέα μελέτη – Πώς πρέπει να γίνεται και με ποια συχνότητα

Είπε ότι η εστίαση στην ποιότητα της ζωής της και η διατήρηση ισχυρών κοινωνικών δεσμών είναι πιο σημαντική από την εμμονή στις τάσεις κατά της γήρανσης.

«Νομίζω ότι αν έχεις ζήσει μια ζωή όπου συνεισφέρεις στους άλλους, νιώθεις ότι κάνει τη διαφορά. Έχεις δώσει τη ζωή σου σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Δεν μιλάμε πολύ στην κοινωνία μας για το πόσο εκπληκτικό είναι να γερνάς», είπε η Hardison μιλώντας στο Business Insider.

Οι δυνατές σχέσεις έχουν βοηθήσει την 64χρονη να παραμείνει υγιής και δραστήρια

Η Hardison αποδίδει την υγεία και την ευτυχία της στους στενούς οικογενειακούς δεσμούς και τη βαθιά αίσθηση της κοινότητας, συνεισφέροντας και συμμετέχοντας σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό της. «Μερικά από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου ήταν να ασχολούμαι με ανθρώπους που αγαπώ και να κάνω τη διαφορά», είπε.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η αίσθηση του σκοπού και του «ανήκειν» είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε μερικούς από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Για τη Hardison, το να περνά χρόνο με τον σύζυγό της, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους φίλους της είναι μέρος αυτού που την κρατά ενθουσιασμένη να ξεκινά κάθε νέα μέρα.

«Η ζωή είναι ακόμα γλυκιά, είναι ακόμα ωραία. Είναι τόσο καταπληκτικό να έχω ζήσει τη ζωή μου και τώρα κοιτάζω τα παιδιά μου που είναι καταπληκτικοί ενήλικες και νιώθω δέος μαζί τους. Είναι η ανταμοιβή μιας καλής ζωής», καταλήγει η 64χρονη.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top