Αυτή η αλλαγή στον τρόπο που κάνετε ντους θα μειώσει τις ρυτίδες και θα βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

ντους

Μια γιατρός αποκάλυψε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνετε ντους μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να σας κάνει όχι μόνο να αισθάνεστε αλλά και να φαίνεστε νεότεροι.

Η Δρ. Poonam Desai συνιστά να προσθέσετε ένα ντους στη ρουτίνα σας για να αποκομίσετε μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Η θερμοκρασία του νερού όμως είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα γιατρός είπε ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να ενισχύσει το κολλαγόνο για να μειώσει τις ρυτίδες, να διατηρήσει τα επίπεδα του στρες χαμηλά, να μειώσει τη φλεγμονή και ακόμη και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

«Γνωρίζατε ότι η έκθεση στο κρύο για σύντομο χρονικό διάστημα έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία;» ρώτησε η Δρ. Poonam σε ένα βίντεο. «Αυτό που εννοώ με το να εκτίθεστε στο κρύο είναι να κάνετε ένα κρύο ντους ή ένα κρύο μπάνιο, να κάνετε δηλαδή μια μικρή βουτιά σε παγωμένο νερό, έχοντας βεβαιωθεί ότι το κάνετε αυτό για σύντομο χρονικό διάστημα».

Η ειδικός πρότεινε 11 λεπτά έκθεσης στο κρύο την εβδομάδα συνολικά, χωρίζοντας τον χρόνο σε πολλαπλές περιόδους δύο έως τριών λεπτών. Η Δρ. Poonam εξήγησε ότι υπήρχε μια λίστα με τα οφέλη που έχει η έκθεση στο κρύο, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς της να ενισχύει το κολλαγόνο.

«Αυτό σημαίνει ότι βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Βοηθά επίσης στη μείωση του στρες, στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τον ύπνο μας», είπε και τόνισε:

«Αν δεν έχετε δοκιμάσει την έκθεση στο κρύο, προσθέστε τη οπωσδήποτε ότι στη ρουτίνα σας, έχει πολλά οφέλη για τη γενική μας υγεία».

Ωστόσο, η ειδικός υπογράμμισε να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα και προειδοποίησε ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους, ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Νέα τάση που διατείνεται πολλά οφέλη για την υγεία

Οι βουτιές στο κρύο έχει εξελιχθεί σε τάση πρόσφατα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πόσο μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους. Ο Wim Hof πιστεύει ότι η έκθεση στο κρύο μπορεί να βοηθήσει με την κατάθλιψη, το άγχος, τα επίπεδα ενέργειας και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Ο 63χρονος μπορεί να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες, αφού ανέβηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο με σορτς και έμεινε σε ένα δοχείο γεμάτο παγάκια για 112 λεπτά.

Μιλώντας στο FEMAIL, είπε μπορείτε να θεραπεύσετε ακόμη και την κατάθλιψη με ψυχοθεραπεία και με πλήρη βύθιση σε κρύο νερό, που οδηγεί σε 540% αύξηση της αδρεναλίνης και 250% αύξηση της ντοπαμίνης -ορμόνες που είναι γνωστό ότι βοηθούν στον περιορισμό των διάφορων συμπτωμάτων.

«Αυτό που θα δείτε είναι ότι ο καρδιακός σας ρυθμός μειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους. Νιώθετε περισσότερη ενέργεια. Η βελτιωμένη ροή αίματος προσφέρει καλύτερη διατροφή στα κύτταρα σας. Βλέπετε ότι δεν αρρωσταίνετε πια», είπε ο Wim.

Συνέστησε μάλιστα να ξεκινήσετε κάνοντας κρύο ντους για 15 δευτερόλεπτα τη μέρα, μετά 30 δευτερόλεπτα την επόμενη και να συνεχίσετε να παρατείνετε τον χρόνο κατά 15 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσετε τα 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Ο Wim είναι ο εφευρέτης της Wim Hof Method, μιας μορφής διαλογιστικής θεραπείας και ένας πρακτικός τρόπος για να γίνετε πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο δυνατοί. Αποτελείται από τρία συστατικά: τη βαθιά αναπνοή, την έκθεση σε κρύο νερό και την εστιασμένη νοοτροπία.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top