Απώλεια βάρους: Τι ώρα πρέπει να ζυγίζεστε και κάθε πότε

ζυγίζεστε

Είτε προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά είτε αναζητάτε κίνητρο για τις προπονήσεις σας, πιθανότατα ζυγίζεστε για να παρακολουθείτε το βάρος σας. Ένα ουσιαστικό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι οι συνεπείς και ακριβείς αριθμοί. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε και να τα παρατήσετε πριν καν ξεκινήσετε.

Πριν πατήσετε στη ζυγαριά, να θυμάστε ότι ο αριθμός δεν είναι μια μέτρηση της υγείας σας. Εάν έχετε μια υγιή σχέση με τη ζυγαριά σας, ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ένα εργαλείο που σας δίνει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδό σας προς τον συνολικό στόχο υγείας.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς και πότε να ζυγίζεστε για να έχετε σταθερά αποτελέσματα κάθε φορά.

Η καλύτερη ώρα για να ζυγίζεστε

Θα λάβετε την πιο ακριβή ένδειξη από τη ζυγαριά σας εάν ζυγιστείτε το πρωί. Κάντε το αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και πριν φάτε πρωινό ή πιείτε νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωί είναι η καλύτερη ώρα γιατί δώσατε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να αφομοιώσει σωστά όλα όσα φάγατε και ήπιατε την προηγούμενη μέρα, αφήνοντας το στομάχι σας σχετικά άδειο.

Περισσότερες συμβουλές για την ακριβή ανάγνωση

Εκτός, όμως, από το να ζυγίζεστε την ιδανική ώρα της ημέρας, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τακτικά ακριβή μέτρηση από τη ζυγαριά σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν παρακολουθείτε την απώλεια ή την αύξηση βάρους.

  • Ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα της ημέρας.
  • Κρατήστε τη ζυγαριά σας σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια.
  • Σταθείτε ξυπόλητοι στη ζυγαριά σας, διατηρώντας το βάρος σας ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ των δύο ποδιών.
  • Να φοράτε ελάχιστα έως καθόλου ρούχα όταν ζυγίζεστε. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, κρατήστε το σταθερό κάθε φορά που ζυγίζεστε για καλύτερη ακρίβεια.

Πότε να αποφεύγετε να ανεβείτε στη ζυγαριά σας

Όπως κάθε ανθυγιεινή σχέση, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη ζυγαριά σας αν πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας. Μη διστάσετε να παρατήσετε τη ζυγαριά σας εάν αντιμετωπίζετε:

  • Αρνητικές σκέψεις που προκαλούνται από το ζύγισμα
  • Επικίνδυνες ή ανθυγιεινές συνήθειες που προκαλούνται από το ζύγισμα
  • Τακτικό άγχος ή λύπη μετά το ζύγισμα
  • Μια διατροφική διαταραχή, είτε την εμφανίζετε, είτε αναρρώνετε από μια είτε είχατε στο παρελθόν
Όλο Υγεία

Scroll to Top