Αυτός ο χυμός ενισχύει ανοσοποιητικό και μυαλό – Τον φτιάχνετε εύκολα και μόνοι σας

χυμός ροδιού

Ένας χυμός είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Εκτός του ότι τρώγεται ολόκληρο το φρούτο, η απόλαυση του σε χυμό είναι από τους πιο δημοφιλείς τρόπους κατανάλωσής του.

Εάν σας αρέσει ο χυμός, μπορείτε να τον βρείτε έτοιμο ή να τον φτιάξετε μόνοι σας και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό αλλά και την υγεία του εγκεφάλου σας.

Ο χυμός ροδιού και τα οφέλη του

Ο χυμός ρόδι είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ρόφημα με πολλά οφέλη για την υγεία σας

1. Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά

Μία από τις διαφορές μεταξύ της κατανάλωσης χυμού ροδιού έναντι ολόκληρου του φρούτου είναι ότι χάνετε ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά, όπως τις φυτικές ίνες και τη βιταμίνη Α. Αλλά η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά του ροδιού δεν χάνεται καθόλου. Ο χυμός ροδιού είναι μια πλούσια πηγή πουνικαλαγινών, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι πουνικαλαγίνες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου.

2. Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

Μια επιστημονική μελέτη με συμμετέχοντες που είχαν ήπια προβλήματα μνήμης διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν χυμό ροδιού τα πήγαν πολύ καλύτερα στα τεστ μνήμης από εκείνους που δεν το έκαναν. Ο λόγος για αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, κάτι που είναι καλό για τη γνωστική λειτουργία. Μια άλλη μελέτη σε αρουραίους διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού συνδέεται με τη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών στον εγκέφαλο, υποδηλώνοντας μια άλλη σχέση μεταξύ του χυμού και της υγείας του εγκεφάλου.

3. Συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής

Ένα άλλο όφελος του χυμού ροδιού χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα του σώματός σας. Αυτό συνδέεται με τα πάντα, από την αναζωογόνηση του δέρματος μέχρι την αποτροπή χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της γνωστικής εξασθένησης.

4. Προσφέρει βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το μεγάλο μέρος της βιταμίνης C μπορεί να συγκρατηθεί μέσω του πολτού. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση φρέσκου χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, σε συνδυασμό φυσικά με άλλες υγιεινές συνήθειες. Για επιπλέον οφέλη για το ανοσοποιητικό, προσθέστε λίγο τζίντζερ και κουρκουμά.

5.Έχει κάλιο

Μία μερίδα χυμού ροδιού έχει 214 mg καλίου. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία της καρδιάς, που συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Διατηρεί τα επίπεδα νατρίου σε ισορροπία. Επιπλέον ο χυμός ροδιού συνδέεται με τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης εάν καταναλώνεται τακτικά. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία μπορούν δυνητικά να μειώσουν την ποσότητα της LDL ή της «κακής» χοληστερόλης.

Scroll to Top