«Έχασα σχεδόν 39 κιλά σε 8,5 μήνες χάρη σε αυτές τις 7 απλές αλλαγές – Είχα βαρεθεί τις δικαιολογίες», λέει 40χρονη

39 κιλά

Η Crystel Saturday, μια μητέρα δύο παιδιών από την Ατλάντα, λέει ότι μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής την έχουν βοηθήσει να χάσει σχεδόν 39 κιλά σε σχεδόν εννέα μήνες.

«Κάπως είχα καταλήξει στο να σκέφτομαι ότι το να είμαι βαριά τώρα θα είναι ακριβώς όπως θα είμαι για την υπόλοιπη ζωή μου, αλλά μετά γύρισε ο διακόπτης», είπε πρόσφατα η 40χρονη Crystel στο Atlanta Journal-Constitution και πρόσθεσε:

«Βαρέθηκα τις δικαιολογίες και κουράστηκα να νιώθω σαν σκουπίδι. Ήμουν 39 χρονών με παιδιά που αξίζουν το καλύτερο από εμένα. Ήμουν συγκλονισμένη και καταθλιπτική, αλλά αποφάσισα να επικεντρωθώ σε ένα μόνο πράγμα κάθε φορά».

Τώρα, η Crystel έχει συγκεντρώσει σχεδόν 70.000 ακολούθους στο Instagram όπου μοιράζεται το ταξίδι της προς την απώλεια βάρους, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023, όταν είχε φτάσει τα 102 κιλά. Τον Οκτώβριο του 2023 είχε πέσει στα 63,5 κιλά.

39 κιλά
Φωτογραφία: Instagram / committochangewithcrystel

«Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσετε να τρώτε το βράδυ, να έχετε τέσσερις ώρες απόσταση μεταξύ του δείπνου και του ύπνου», εξήγησε η γυναίκα σε μια ανάρτηση του Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η 40χρονη αποδίδει τη σημαντική απώλεια βάρους που πέτυχε στο ότι σταμάτησε να τρώει τη νύχτα, περιοριζόταν σε ένα μόνο ποτό χωρίς νερό την ημέρα, περιόρισε τις μερίδες φαγητού της και περπατά δυναμικά από 24 έως 48 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Πώς κατάφερε να χάσει βάρος – Οι συνήθειες που υιοθέτησε

Όπως εξήγησε η ίδια στο AJC, η οικογένειά της -η οποία αποτελείται από τον σύζυγό της, Ryan, και τους δύο νεαρούς γιους τους, Levi και Jace – δειπνεί περίπου στις 5:30 ή 6 το απόγευμα και εκείνη δεν τρώει τίποτα άλλο πριν τον ύπνο.

39 κιλά
Φωτογραφία: Instagram / committochangewithcrystel

Διατηρεί μια νηστεία 16 ωρών μεταξύ του δείπνου και του πρωινού το επόμενο πρωί, σημειώνοντας στο Instagram ότι δεν υπολογίζει τον καφέ που πίνει στις 7:30 π.μ.

«Δεν τρώω την πρώτη μπουκιά φαγητό μέχρι τις 10:30 π.μ. Πίνω νερό όταν αισθάνομαι πεινασμένη και θα σπάσω τη νηστεία για ειδικές περιστάσεις, αλλά η ρουτίνα αυτή έχει γίνει η δεύτερη φύση μου», είπε περιγράφει η Crystel.

Συνιστά μάλιστα να πίνετε το μισό σωματικό σας βάρος σε νερό, επομένως εάν ζυγίζετε 90 κιλά, πρέπει να καταναλώνετε 4,5 λίτρα νερό ημέρα. Συμβουλεύει επίσης να αποκλείσετε τα ποτά εκτός του νερού από τη διατροφή σας, ή να επιτρέπετε στον εαυτό σας μόνο ένα την ημέρα. (Ο καφές δεν μετράει.)

Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των θερμίδων, τον περιορισμό των πρόσθετων σακχάρων στα 30 γραμμάρια την ημέρα και την εισαγωγή της προπόνησης με βάρη στην καθημερινότητά σας.

39 κιλά
Φωτογραφία: Instagram / committochangewithcrystel

Η Crystel ξεκίνησε ένα δικό της πρόγραμμα, που ονομάζεται «Δέσμευση για αλλαγή» για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να μάθουν τις υγιεινές συνήθειες που η ίδια έχει τελειοποιήσει τους τελευταίους 15 μήνες.

«Υπάρχει αυτή η ανάγκη να βοηθήσω τους ανθρώπους και παίρνω αυτή την ευθύνη στα σοβαρά», είπε η ίδια και κατέληξε: «Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι δεν είμαι προπονήτρια ή διατροφολόγος, και επίσης δεν είμαι influencer. Βοηθάω τους ανθρώπους, χωρίς να τους επηρεάζω για μια στιγμή, αλλά τους δίνω εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιούν για μια ζωή».

Όλο Υγεία

Scroll to Top