Το ένστικτο της μάνας έσωσε το 10 ημερών βρέφος – Ο γιατρός δεν είχε δει τίποτα ανησυχητικό

ένστικτο μάνας

Μια μητέρα αποφάσισε να εμπιστευτεί το ένστικτο της και να μην ακούσει τον γιατρό που την καθησύχαζε πως το μωρό της ήταν καλά. Κατάφερε έτσι να του σώσει τη ζωή, αφού οι γιατροί έχασαν το καρδιακό του ελάττωμα.

Η 31χρονη Νάταλι Χιλ και ο 32χρονος Κρεγκ Μακρέντι πήγαν τον 10 ημερών γιο τους Κάλαν στον γιατρό τους όταν σταμάτησε να τρέφεται σωστά, άρχισε να αναπνέει γρήγορα και έδειχνε άρρωστος. Με την υποψία ιογενούς λοίμωξης, ο γιατρός τους παρέπεμψε στο νοσοκομείο, όπου ο παιδίατρος τους είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό είπε ότι δεν ήταν κακό.

«Όταν τον εξέτασε ένας παιδίατρος, είπε ότι ήταν καλά και ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο σπίτι», λέει η 31χρονη μητέρα.

ένστικτο μάνας
Φωτογραφία: Νάταλι Χιλ/Mirror

Η δεύτερη επίσκεψη στον γιατρό και η σοκαριστική διάγνωση

Εμπιστευόμενη όμως το μητρικό της ένστικτο, πήγε ξανά στον γιατρό της, ο οποίος την έστειλε πίσω στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά, οι γιατροί διέγνωσαν στον Κάλαν συναρθρισμό της αορτής -κατάσταση στην οποία τα τμήματα του κύριου αγγείου που παίρνουν αίμα γύρω από το σώμα είναι πολύ στενά.

«Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο καθώς ήταν πολύ άρρωστος. Ήμασταν σε σοκ», περιγράφει η Νάταλι.

Στο παιδί τοποθετήθηκε σε μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας καρδιάς και πνευμόνων και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μια σωτήρια επέμβαση όταν ήταν μόλις δύο εβδομάδων, χρησιμοποιώντας τη δική του μεμβράνη της καρδιάς για να διευρύνει τη βαλβίδα.

Σημαντική η ενίσχυση των διαγνωστικών μέσων

Ο Κάλαν, που τώρα είναι γερός και υγιής, ήταν ένα από τα 125 μωρά που γεννιούνται κάθε χρόνο με σοβαρή καρδιακή πάθηση που δεν έχει εντοπιστεί. Περίπου 1.000 παιδιά φεύγουν από το νοσοκομείο ετησίως με αδιάγνωστη συγγενή καρδιοπάθεια και περίπου 240 πεθαίνουν.

Η Νάταλι, δασκάλα δημοτικού, υποστηρίζει την εκστρατεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης παιδικής καρδιάς Tiny Tickers για να τοποθετηθούν τα σωτήρια μηχανήματα παλμικής οξυμετρίας στα μαιευτήρια. Τα μηχανήματα αυτά ανιχνεύουν το χαμηλό οξυγόνο στο αίμα, το οποίο μπορεί να υποδεικνύει καρδιακά ελαττώματα.

«Είναι ζωτικής σημασίας τα ποσοστά ανίχνευσης εγκυμοσύνης να αυξηθούν και να βοηθήσουν να σωθούν ζωές», τονίζει από την πλευρά της η 31χρονη μητέρα.

Ο Joyce Lim, σύμβουλος καρδιολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Alder Hey του Liverpool, πρόσθεσε: «Σε ορισμένες σοβαρές καρδιακές παθήσεις, μόνο το 50% εντοπίζεται στην εγκυμοσύνη και πρέπει να το αυξήσουμε με περισσότερη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση».

Όλο Υγεία

Scroll to Top