Γιατρός αποκαλύπτει 3 λόγους που πρέπει να πίνετε ζεστό νερό με άδειο στομάχι

ζεστό νερό

Η υιοθέτηση αυτής της απλής συνήθειας στην καθημερινότητά σας θα μπορούσε όχι μόνο να ενισχύσει την πέψη αλλά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τη σημασία του να παραμένουμε ενυδατωμένοι, με το νερό να είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να το πετύχουμε.

Τα δημοφιλή ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι και ο καφές, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης και να επιφέρουν παράλληλα και τα δικά τους οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, ένας ειδικός έχει συστήσει ένα ελαφρώς ασυνήθιστο τρόπο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο. Μιλώντας στους περισσότερους από δύο εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok, ο γιατρός Kunal Sood συμβούλεψε να προσθέσετε ένα ποτήρι ζεστό νερό στην καθημερινή σας διατροφή.

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να πίνετε ένα νερό με άδειο στομάχι», είπε.

Αυτοί είναι οι εξής:

  1. Βοηθά την πέψη
  2. Ενισχύει τον μεταβολισμό σας
  3. Βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος.

ζεστό νερό

1.Βοηθά την πέψη

«Το ζεστό νερό θα βελτιώσει την πέψη σας», είπε ο Δρ Sood. «Η θεωρία είναι ότι το ζεστό νερό θα σας βοηθήσει να χωνέψετε τρόφιμα που συνήθως δυσκολεύεστε να χωνέψετε. Υπάρχει επίσης έρευνα που δείχνει ότι το ζεστό νερό βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Αυτή η έρευνα που αναφέρεται από τον Dr Sood δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Gastroenterology Nursing το 2016. Διαπίστωσε ότι το πόσιμο νερό με θερμοκρασία 37 C είχε «ευνοϊκή επίδραση στις εντερικές κινήσεις» και μείωσε τον μετεωρισμό (φούσκωμα).

2.Ενισχύει τον μεταβολισμό σας

Ο μεταβολισμός σας είναι η διαδικασία μετατροπής των τροφών σε ενέργεια που τροφοδοτεί τις λειτουργίες του σώματος. Επομένως, η ταχύτητα του μεταβολισμού σας επηρεάζει το πόσο εύκολα παίρνετε ή χάνετε βάρος. «Το ζεστό νερό μπορεί να ενισχύσει προσωρινά τον μεταβολισμό του σώματός σας», είπε ο Δρ Sood.

«Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας θα χρειαστεί δουλέψει δαπανώντας ενέργεια  για να φέρει το ζεστό νερό στη θερμοκρασία του σώματός σας. Αυτή η ελαφριά αύξηση του μεταβολικού ρυθμού μπορεί να βοηθήσει όταν προσπαθείτε να κάψετε θερμίδες».

3.Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Και πρόσθεσε: «Τέλος, θα βελτιώσει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το νερό που πίνετε δεν πρέπει να είναι «πολύ ζεστό». «Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό για να αποφύγετε ένα πιθανό έγκαυμα», είπε ο Δρ Sood.

 

Loading Poll…

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top