Η γυναίκα αυτή έχασε 100 κιλά – Βρήκε τον τρόπο αφού είχε δοκιμάσει όλες τις δίαιτες

Μια γυναίκα από την Τουρκία είχε δοκιμάσει σχεδόν όλες τις δίαιτες χωρίς τύχη πριν βρει τη λύση που την βοήθησε να χάσει τα περιττά κιλά.

Η Becka Gil, 32, από το Cheshire, που έχει υποστεί χλευασμό για το βάρος της αποκάλυψε πώς έχασε 100 κιλά μετά από χειρουργική επέμβαση (γαστρικό μανίκι).

Στα βαρύτερα της, ζύγιζε 19 3 κιλά και πάλευε με το άγχος και την κατάθλιψη. Ωστόσο, υπήρξε μια καμπή για εκείνη όταν αποφάσισε ότι δεν ήθελε να είναι πια ένα παχύσαρκο κορίτσι και ενημερώθηκε για το γαστρικό μανίκι.

Η γυναίκα που είναι δασκάλα του δημοτικού σχολείου είπε: «Όταν ήμουν στα παχύτερα μου ήταν επίσης η πιο δύσκολη φάση στη ζωή μου. Υπήρχαν στιγμές που έκλαιγα στο ντους γιατί δεν μπορούσα να αγγίξω το σώμα μου επειδή ντρεπόμουν πολύ για τον εαυτό μου».

«Έκοψα τους περισσότερους φίλους μου και η κοινωνική μου ζωή έγινε ανύπαρκτη.  Συνεχώς ακύρωνα σχέδια γιατί ήταν πάντα μια τέτοια δοκιμασία για μένα να προσπαθώ να βρω κάτι να φορέσω για να νιώσω έστω και ελαφρώς άνετα.  Το καλοκαίρι φορούσα ακόμα μακριά μανίκια γιατί δεν μου άρεσε να δείχνω το σώμα μου. Γνώριζα άντρες τα βράδια που με αποκαλούσαν χοντρή», είπε.

«Έχω γνωρίσει ανθρώπους να κάνουν σχόλια του τύπου «Πώς μπόρεσες να αφήσεις τον εαυτό σου να καταλήξει έτσι», ενώ με έχουν αποκαλέσει πολλές φορές αποκρουστική, χοντρή, ιπποπόταμο. Ένα βράδυ ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι».

Το υπερβολικό σωματικό βάρος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας σειράς θανατηφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του εγκεφαλικού και πολλών τύπων καρκίνου.

Η χειρουργική επέμβαση γαστρικού μανικιού περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μεγάλου μέρους του στομάχου και τη «σφράγιση» του υπόλοιπου  για τη δημιουργία ενός νέου πολύ μικρότερου στομάχου.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς χορταίνουν πιο εύκολα και δεν μπορούν να φάνε τόσο πολύ, γεγονός που οδηγεί συχνά σε σημαντική απώλεια βάρους.  Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται στο NHS σε παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ άνω του 40 ή εάν είναι άνω του 35 εάν έχουν επίσης μια σοβαρή κατάσταση υγείας που θα βελτιωνόταν εάν έχασαν βάρος.

Υπήρχαν στιγμές που έκλαιγα στο ντους γιατί δεν μπορούσα να αγγίξω το σώμα μου επειδή ντρεπόμουν πολύ για τον εαυτό μου. Είναι επίσης διαθέσιμο ιδιωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με φθηνότερες – αλλά μερικές φορές πιο επικίνδυνες – επιλογές που προσφέρονται επίσης και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Τουρκία.

Η Becka ερεύνησε γαστροχειρουργικές κλινικές, γιατρούς και χειρουργούς και τον Ιούνιο του 2022, βρέθηκε κάπου στη Αγγλία. Είπε: «Πέρασα έξι μήνες ερευνώντας μέρη και αποφάσισα να πάω σε μια αγγλική κλινική στο εξωτερικό. Επικοινωνώ μαζί τους και πέντε εβδομάδες αργότερα έφυγα για να κάνω τη χειρουργική επέμβαση». Η Μπέκα έφυγε από την Τουρκία για την χειρουργική επέμβαση γαστρικού μανικιού και υποβλήθηκε στη διαδικασία, η οποία της κόστισε 2.900 λίρες στις 26 Ιουλίου 2022.

Είπε: «Ήταν μια τρομακτική στιγμή στην αρχή, αλλά ταυτόχρονα ένιωσα μια τέτοια ηρεμία και θετική νοοτροπία γιατί ήξερα ότι έπαιρνα τη σωστή απόφαση για μένα. Είχα αποδεχτεί τα πάντα στο μυαλό μου. Ήμουν με μια καταπληκτική ομάδα που με πρόσεχε πολύ και είχα την καλύτερη φροντίδα που έχω βιώσει ποτέ».

«Η ανάρρωση για μένα ήταν πολύ εύκολη και ομαλή. Είχα λίγο πόνο αλλά πολύ και στάθηκα ξανά στα πόδια μου ζώντας την κανονική μου ζωή δύο εβδομάδες αργότερα».

Μια «νέα πνοή»

Τώρα, είναι 17 μήνες μετά το χειρουργείο και μέχρι στιγμής η Μπέκα έχει χάσει περίπου εκατό κιλά και λέει: «Θα ήθελα ίσως να χάσω λίγο περισσότερο, ωστόσο, η νέα μου εστίαση είναι στο γυμναστήριο και να δουλεύω στην προπόνηση ενδυνάμωσης και στη σύνθεση του σώματος μου. Ήμουν τυχερός σε όλο το ταξίδι μου που δεν είχα καμία παρενέργεια. Η ζωή μου είναι εντελώς διαφορετική τώρα. «Η σχέση μου με το φαγητό είναι υγιής, κάνω μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, γυμνάζομαι, απολαμβάνω ξανά τη ζωή.

«Έχω μια υπέροχη κοινωνική ζωή και δεν έχω πια προβλήματα με την αγορά ρούχων». Και σε όποιον θέλει να κάνει το ίδιο, η Μπέκα λέει να το σκεφτεί καλά πριν κάνει οτιδήποτε δραστικό. Και πρόσθεσε: «Η επέμβαση απώλειας βάρους δεν είναι εύκολη απόφαση. Είναι η έσχατη λύση και δεν πρέπει να γίνει αν δεν έχετε κάνει την έρευνά σας και είστε πραγματικά έτοιμοι να το αποδεχτείτε».

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top