Η μαρτυρία γυναίκας που πήρε “μαϊμού” ozempic για να αδυνατίσει πριν από τον γάμο της και παραλίγο να πεθάνει

Μια βρετανίδα μέλλουσα νύφη που αγόρασε φάρμακο μέσω του διαδικτύου με σκοπό να αδυνατίσει περιγράφει την περιπέτειά της.

Όπως αναφέρει η γυναίκα στη μαρτυρία της «νόμιζε ότι θα πέθαινε» αφού έκανε ένεση στο σπίτι της στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η Vikki Ryan, 38 ετών, δεν αποκάλυψε την επωνυμία του φαρμάκου που απέκτησε, αλλά είπε ότι διαφημίστηκε ως GLP-1 RA. Αυτά τα φάρμακα, που αρχικά αναπτύχθηκαν για τη θεραπεία του διαβήτη, καταστέλλουν την όρεξη και πλέον συνταγογραφούνται ευρέως από τους γιατρούς για να βοηθήσουν τους ασθενείς να χάσουν βάρος. Οι νόμιμες εκδόσεις του φαρμάκου πωλούνται με τις εμπορικές ονομασίες όπως Ozempic και Wegovy.

«Δεν θα έλεγα ότι ήμουν ποτέ υπερβολικά υπέρβαρη, αλλά ως γυναίκες, είμαστε πάντα δυσαρεστημένες με την εμφάνισή μας», είπε η Ράιαν σε συνέντευξή της στο Kennedy News and Media.

μαρτυρία Ozempic
Πηγή: Instagram

Η Ryan είπε ότι αγόρασε για πρώτη φορά ένα από τα ενέσιμα μέσω του Διαδικτύου το 2020 και έχασε γρήγορα τα περιττά κιλά.

«Ήταν μετά το lockdown και είχα πάρει λίγο βάρος», θυμάται ο Ryan. «Κατάφερα να χάσω 9 κιλά σε τρεις εβδομάδες. Μετά βίας έτρωγα μόνο μια-δυο μπουκιές».

«Πριν από έξι μήνες, αποφάσισα ότι ήθελα να το χρησιμοποιήσω ξανά και παρήγγειλα μια παρτίδα διαδικτυακά», συνέχισε η μαμά δύο παιδιών. Έχασα πάλι λίγο βάρος. Αποφάσισα να κάνω άλλη μια παραγγελία πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.», ανέφερε.

«Σκεφτόμουν ότι θα παντρευτώ τον επόμενο χρόνο και ήθελα να χάσω μερικά κιλά πριν το φόρεμά μου είναι έτοιμο να το δοκιμάσω τον Φεβρουάριο», εξήγησε.

Στις 10 Δεκεμβρίου, η Ράιαν έκανε την ένεση, αλλά δεν κατάφερε να δει κανένα από τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια αποφάσισε να αυξήσει τη δόση και μέσα σε μια ώρα ένιωσε μεγάλη αδιαθεσία.

«Πήγα στη μαμά μου εκείνο το βράδυ για δείπνο και κατάφερα να φάω λίγο όταν άρχισα να νιώθω άρρωστη», δήλωσε η Ράιαν. «Ανέβηκα πάνω και έκανα εμετό. Πήγα σπίτι και συνέχιζα να νιώθω άρρωστη… Από εκείνο το βράδυ έκανα εμετό κάθε μισή ώρα για τις επόμενες 30 ώρες».

«Ήμουν 31 ώρες συνεχώς άρρωστη», δήλωσε . «Δεν μπορούσα να πάω στην τουαλέτα για να ουρήσω. Ένιωθα απαίσια».

μαρτυρία ozempic
Πηγή: Instagram

Τελικά, η Ράιαν επικοινώνησε με τη μαμά της που την πήγε στο νοσοκομείο. Στη μέλλουσα νύφη συνταγογραφήθηκε ένα φάρμακο κατά της ναυτίας που τελικά την εμπόδισε να κάνει εμετό ξανά. Ωστόσο, λέει ότι εξακολουθεί να αισθάνεται τα αποτελέσματα από το επεισόδιο σχεδόν ένα μήνα μετά.

«Ακόμα δεν αισθάνομαι καλά», παραδέχτηκε. «Ακόμα δεν μπορώ να φάω τίποτα και νιώθω άρρωστη όλη την ώρα. Νιώθω συνεχώς αφυδατωμένη. Πάντα διψάω. Τρώω μόνο μία φορά την ημέρα γιατί οτιδήποτε περισσότερο με κάνει να νιώθω άρρωστη».

Η Ράιαν λέει ότι τώρα «αηδιάζει» τον εαυτό της που αγόρασε το φάρμακο μέσω του διαδικτύου και προειδοποιεί όλους όσους θέλουν να πάρουν κάτι παρόμοιο να μιλήσουν με έναν γιατρό εάν θέλουν να πάρουν κάποιο νόμιμο και ασφαλές φάρμακο.

«Ακόμα και η σκέψη του με κάνει να νιώθω άρρωστη. Σίγουρα πήρα το μάθημά μου. Είναι δικό μου λάθος.» ομολόγησε. «Ελπίζω ότι και άλλοι άνθρωποι θα αντιληφθούν τους κινδύνους από αυτά τα πλαστά φάρμακα. Λέω σε όλους τώρα, «Μην το κάνεις.» Είναι τρομακτικό αυτό που μπορεί να σου συμβεί».

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top