Καρδιακή προσβολή: 7 ασυνήθιστα συμπτώματα που εμφανίζονται μόνο τα πρωινά του χειμώνα

καρδιακή προσβολή

Ο χειμώνας δεν είναι σκληρός μόνο για το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλές χρόνιες παθήσεις υγείας που σχετίζονται με την καρδιά, όπως καρδιακά προβλήματα, πρωινό εγκεφαλικό επεισόδιο, ανακοπή, καρδιακή προβολή και άλλα.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους περισσότερους, ωστόσο ο χειμώνας μπορεί να φέρει και κάποια πρόσθετα. Μερικές φορές, ασυνήθιστα ή σπάνια συμπτώματα μπορεί να περάσουν απαρατήρητα ή να μπερδευτούν με κάτι άλλο. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, αποκαλύπτουμε τα 7 κορυφαία σημάδια και συμπτώματα της καρδιακής νόσου που είναι συνήθως κοινά τα πρωινά του χειμώνα.

7 ασυνήθιστα χειμωνιάτικα συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται το πρωί

Ακολουθούν 7 ασυνήθιστα συμπτώματα μιας χειμερινής καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται το πρωί:

  1. Ανεξήγητη κόπωση
  2. Δύσπνοια
  3. Ζάλη ή ζαλάδα
  4. Εφίδρωση το πρωί
  5. Πόνος πίσω από τα μάτια
  6. Άγχος ή αίσθημα απόγνωσης

1. Ανεξήγητη κόπωση

Κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ, αλλά το σώμα σας είναι ακόμα κουρασμένο και αισθάνεστε κόπωση; Μπορεί να κινδυνεύετε από καρδιακή προσβολή. Ναι, καλά διαβάσατε, το αίσθημα νωθρότητας και εξάντλησης ακόμα και μετά από τον αρκετό ύπνο που χρειάζεται το σώμα, μπορεί να είναι ένδειξη καρδιακής προσβολής.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η καρδιά ωθείται να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα λόγω του κρύου καιρού, που σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι.

2. Δύσπνοια

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, η καρδιά σας δυσκολεύεται να αντλήσει αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων σας. Όταν το αίμα δεν φτάνει στους πνεύμονές σας ή δεν έχει αρκετό χώρο στις αρτηρίες για να ρέει, αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως δυσκολία στην αναπνοή.

Ενώ η δύσπνοια είναι ένα κλασικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, μπορεί να είναι πιο έντονη το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο κρύος αέρας μπορεί να συστέλλει τους αεραγωγούς, καθιστώντας δυσκολότερη την αναπνοή, όπως αναφέρει και το RWJBarnabas Health.

3. Ζάλη ή ζαλάδα

Είναι πιθανό επίσης να ξυπνάτε με ζάλη ή ζαλάδα όταν σηκώνεστε το πρωί. Αυτό είναι ένδειξη χαμηλής αρτηριακής πίεσης, που μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής προσβολής. Αυτό ισχύει επίσης όταν η ζάλη συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, ναυτία και κόπωση.

4. Εφίδρωση το πρωί

Κλασικό σημάδι και σύμπτωμα μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής είναι η εφίδρωση. Όταν παρατηρείτε υπερβολικό ιδρώτα στο σώμα, ειδικά ένα χειμωνιάτικο πρωινό, όταν έξω κάνει κρύο. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το σώμα προσπαθεί να κρυώσει καθώς εργάζεται σκληρότερα για να αντλήσει αίμα.

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολική αφυδάτωση, προκαλώντας την κατάρρευση της καρδιάς σας. Επομένως, η πρωινή εφίδρωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν πρέπει να αγνοηθεί.

5. Πόνος πίσω από τα μάτια

Ένα σπάνιο και ασυνήθιστο σημάδι μιας πάσχουσας καρδιάς μπορεί να φανεί στα μάτια σας όταν παρατηρήσετε έναν ξαφνικό πόνο πίσω από τον αμφιβληστροειδή σας. Αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε.

6. Άγχος ή αίσθημα απόγνωσης

Το να ξυπνάτε αγχωμένοι ή νιώθοντας απόγνωση χωρίς λόγο, είναι ένα σημάδι που εμφανίζεται ακριβώς πριν από το έμφραγμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονο το πρωί, όταν οι άνθρωποι μόλις ξυπνούν και το σώμα τους προσαρμόζεται στην ημέρα.

Η καρδιά σας εργάζεται ακούραστα για να σας κρατά υγιείς και χαρούμενους, μέρα και νύχτα· δώστε της την ιδιαίτερη προσοχή που της αξίζει, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top