Λόξυγγας: Το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

λόξυγγας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν απροσδόκητο λόξυγγα κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης ή όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Δείτε ένα απλό κόλπο για να τον εξαφανίσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, ο λόξυγγας περιγράφει τον επαναλαμβανόμενο σπασμό του διαφράγματος που συνδυάζεται με έναν ήχο “hic” από το κλείσιμο των φωνητικών χορδών. Το διάφραγμα βρίσκεται κάτω από τον θώρακα και ο μυς παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αναπνοής.

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές γιατί έχουμε λόξυγγα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και τα ερεθισμένα νεύρα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Η Cleveland Clinic αναφέρει ότι το να τρώτε και να πίνετε πολύ γρήγορα, τα ανθρακούχα ποτά ή το αλκοόλ και το άγχος αποτελούν άλλους παράγοντες για ήπιο λόξυγγα.

Οι άνθρωποι συχνά πίνουν γρήγορα νερό ή καταπίνουν κρυσταλλική ζάχαρη σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από τον λόξυγγα, αλλά η βελονίστρια Dr. Eileen Li έχει τη λύση. Όπως λέει η ίδια σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok, τα σημεία πίεσης λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον λόξυγγα

Η θεραπεία της πίεσης είναι η καλύτερη λύση αναφέρει, τονίζοντας ότι ο λόξυγγας συμβαίνει όταν το διάφραγμά σας συστέλλεται και σφίγγεται ακούσια.

«Για να βοηθήσετε το διάφραγμα, αυτόν τον μικρό αναπνευστικό μυ, να χαλαρώσει, υπάρχουν ορισμένα σημεία που μπορείτε να πιέσετε και τα οποία θα μεταφέρουν όλο αυτόν τον αέρα με δύναμη πίσω στο διάφραγμα. Έτσι, θα το επαναφέρετε και θα χαλαρώσει», σημειώνει η ειδικός.

Σύμφωνα με την Dr Eileen, το κόλπο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το σημείο όπου υπάρχει η λακκούβα στο εσωτερικό και των δύο φρυδιών σας με τα μικρά σας δάχτυλα. «Θα κρατήσετε εκεί τα δάχτυλά σας για 30 δευτερόλεπτα και θα το κάνετε αυτό πέντε φορές κάθε φορά» ανέφερε η ίδια.

Το δεύτερο σημείο πίεσης βρίσκεται στα χέρια σας. «Θα χρησιμοποιήσετε την πλευρά του αντίχειρα και θα βρείτε το μέρος του αντίχειρά σας, προς τον άξονα του οστού του αντίχειρα. Θαα το κρατήσετε αυτό για περίπου 30 δευτερόλεπτα και θα το κάνετε πέντε φορές σε κάθε χέρι, για να βοηθήσετε το διάφραγμα να χαλαρώσει» σημειώνει η Dr Eileen.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο λόξυγγας μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια πάθηση ή σε κάποιο φάρμακο. Σε περίπτωση που ο λόξυγγας διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες, επανέρχεται συχνά ή επηρεάζει τη ζωή σας, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Scroll to Top