«Με αγνοούσαν και με αντιμετώπιζαν σαν φρικιό μέχρι που έχασα 70 κιλά» – Πώς τα κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της

70 κιλά

Μια γυναίκα άλλαξε άρδην τη ζωή της αφού ένιωσε «ντροπή» σε ένα αεροπλάνο, χάνοντας περισσότερα από 70 κιλά και αλλάζοντας την εικόνα που είχε τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι για τον εαυτό της.

Η 35χρονη Sarah Speight πάλευε με το βάρος της όλη της τη ζωή και ζύγιζε 160 κιλά στα πιο βαριά της. Μισούσε τα ψώνια για ρούχα, απέφευγε τις συναναστροφές με τους φίλους της και φοβόταν το γυμναστήριο. Είχε δοκιμάσει κάθε δίαιτα που κυκλοφορεί, αλλά τίποτα δεν φαινόταν να έχει αποτέλεσμα.

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Στη συνέχεια, μια πραγματικά εμπειρία σε μια πτήση την ενέπνευσε να αλλάξει τρόπους και τώρα νιώθει πολύ πιο χαρούμενη και πιο σίγουρη για το σώμα της. Η Sarah ζυγίζει 86 κιλά και νιώθει καταπληκτικά, αλλά λέει ότι η διάθεσή της πλέον έχει να κάνει με κάτι πολύ περισσότερο από την εμφάνισή της.

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Η άσχημη αντιμετώπιση από τον κόσμο όταν ήταν πιο βαριά

Μιλώντας για το πώς ένιωθε όταν ήταν πιο βαριά, είπε: «Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι περνούσαν από δίπλα μου και έλεγαν “κοίτα το πάχος της” Μπαίνει στο κεφάλι σου. Οι άνθρωποι απλώς με κοιτούσαν επίμονα και δεν θα έλεγαν γεια, ήταν σαν να ήμουν σε κάποιο φρικιό». Τώρα, λέει ότι οι άνθρωποι της χαμογελούν περισσότερο και την χαιρετούν.

«Νιώθω ότι σε αντιμετωπίζουν σαν έναν κανονικό άνθρωπο όταν χάνεις βάρος. Βρίσκω ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν πολύ περισσότερο μαζί μου. Θα μου μιλήσουν, θα μου χαμογελάσουν, ενώ πριν κανείς δεν με κοιτούσε. Όσο περισσότεροι με παρατηρούν οι άνθρωποι με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Και είναι κάτι που το έχω συνηθίσει γιατί δεν το είχα ποτέ αυτό», εξηγεί η ίδια.

Η Sarah ήξερε πάντα ότι ήταν μεγαλόσωμη, αλλά άρχισε να παίρνει δραματικά βάρος στα 20 της. «Τα λαχανικά δεν ήταν στο μενού μου, έτρωγα συνεχώς junk food και απλά δεν μπορούσα να σταματήσω. Ήταν ένας τεράστιος εθισμός που είχα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούσα να φάω με μεγάλη ευχαρίστηση μια πίτσα με μία κίνηση και παρόλα αυτά να μην χορτάσω. Δεν μου άρεσε ποτέ το γυμναστήριο, η σκέψη της άσκησης με τρομοκρατούσε», λέει η ίδια.

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Το μέγεθός της είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνική της ζωή. «Μισούσα τη σκέψη να βγω έξω ή να πάω για ψώνια, προτιμούσα να μείνω μόνη μου. Έπρεπε να αναζητήσω τα καταστήματα για μεγαλύτερα μεγέθη στο διαδίκτυο και δεν είχα πολλές επιλογές για το τι φορούσα. Έπρεπε να συμβιβαστώ με ό,τι μου ταιριάζει σε αντίθεση με αυτό που μου άρεσε. Δεν είχα ζωή για να είμαι ειλικρινής, μισούσα να βγαίνω έξω, απέφευγα όλες τις κοινωνικές καταστάσεις», παραδέχεται.

Η Sarah είπε, επίσης, ότι έχασε πολλούς φίλους επειδή δεν έβρισκε χρόνο να τους δει. «Κυριολεκτικά καθόμουν μόνη μου στο δωμάτιό μου στο σπίτι αποφεύγοντας την επαφή με οποιονδήποτε», παραδέχτηκε.

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Η ντροπιαστική εμπειρία που την έκανε να χάσει 70 κιλά και της άλλαξε τη ζωή

Στις αρχές του περασμένου έτους, της είπαν ότι θα έπρεπε να πάρει φάρμακα για την αρτηριακή της πίεση και αποφάσισε να εξετάσει το χειρουργείο απώλειας βάρους.

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Αλλά ήταν μια ντροπιαστική εμπειρία σε ένα αεροπλάνο που της έδωσε την τελική ώθηση. «Πήγαινα στην Ισλανδία και έπρεπε να καθίσω κοντά στο παράθυρο γιατί ντρεπόμουν να ζητήσω επέκταση ζώνης. Έπρεπε να προσποιηθώ ότι η ζώνη ασφαλείας να ήταν δεμένη ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν», είπε η Sarah.

«Ήταν απολύτως απαίσιο γιατί αναρωτιόμουν εάν είμαι η μόνη που σφίγγεται στο κάθισμα. Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Χύθηκα στο κάθισμα του ατόμου δίπλα μου και θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως αυτό είναι τόσο ντροπιαστικό που δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο».

70 κιλά
Φωτογραφία: Sarah Speight / SWNS

Έτσι, αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση και επέλεξε να τοποθετήσει γαστρική ταινία ιδιωτικά τον Φεβρουάριο του 2023. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Alexandra στο Στόκπορτ και έχασε 73 κιλά τον τελευταίο χρόνο. Τώρα, ζυγίζει 86 κιλά.

«Άλλαξε τελείως τη ζωή μου. Τώρα έχω νέους φίλους και μια νέα αγάπη για το γυμναστήριο που ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα», τονίζει η ίδια.

«Η αυτοπεποίθησή μου είναι πλέον ψηλά. Όλα είναι απλά καταπληκτικά. Είναι τα καλύτερα χρήματα που έχω ξοδέψει ποτέ. Και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Αν κάποιος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εμένα, είναι 100% το καλύτερο πράγμα που έχω έχω κάνει ποτέ και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα», καταλήγει.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top