Φοιτητής γίνεται viral: Έχασε 50 κιλά σε 50 μέρες με ένα μετασχηματιστικό πρόγραμμα προπόνησης

viral

Οι μεταμορφώσεις σώματος έχουν μετατραπεί σε «βούτυρο στο ψωμί» των social media, οι χρήστες των οποίων μετατρέπουν σε viral τους ανθρώπους που παλεύουν με το βάρος τους και συχνά την ψυχική τους υγεία, να αλλάζουν το σώμα και τελικά τη ζωή τους.

Ωστόσο, ένας Νοτιοαφρικανός φοιτητής πήγε τη μεταμόρφωση του σώματός του σε… άλλο επίπεδο μετά από έναν απίστευτο μετασχηματισμό δύο μηνών.

Η ιστορία του Kretzmann μέχρι στιγμής

Σε ένα πολύ σπάνιο παράδειγμα της δύναμης της θετικής επίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς την αλλαγή και την υπευθυνότητα, ο Tyron Kretzmann, ένας φοιτητής από το Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου… ή, τουλάχιστον, σχεδόν 300.000 από τους κατοίκους της περιοχής του, καθώς υποβάλλεται σε ένα ταξίδι γυμναστικής που φαίνεται ότι όχι μόνο αναδιαμορφώνει το σώμα του αλλά και τις μελλοντικές του προοπτικές.

Ξεκινώντας το ταξίδι του από τα 160 κιλά, ο Tyron αποφάσισε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση, καθώς, μέσω των αναρτήσεών του φαινόταν κουρασμένος από τη ζωή σε αυτό το βάρος και με μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία για κάτι διαφορετικό να τον παρακινεί από μέσα του.

Για να ξεκινήσει το ταξίδι του, ο Kretzmann, όπως πολλοί άλλοι σήμερα, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο για να μοιραστεί το ταξίδι του, να εμπνεύσει άλλους, αλλά και να λογοδοτεί στον εαυτό του για τις αλλαγές που ήθελε να κάνει. Κάθε μέρα που περνά, η ειλικρίνεια, η αυθεντικότητα και η διαφάνειά του μεταφράζονται γρήγορα σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς…

Σήμερα έχει ξεπεράσει τις 50 ημέρες στο ταξίδι της φυσικής του κατάστασης και έχει ήδη χάσει πάνω από 50 κιλά, μια εκπληκτική απώλεια βάρους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η αρχική του υπόσχεση -να περπατά ένα επιπλέον μέτρο για κάθε ακόλουθο που αποκτούσε- τον ανάγκασε να κάνει πολλά βήματα για την επιδίωξη του στόχου του. Ωστόσο, το πρόγραμμα του ήταν πολύ πιο ποικίλο από το περπάτημα μόνο, με δραστηριότητες όπως πυγμαχία, πιλάτες και ακόμη και ένα τρέξιμο 10 χιλιομέτρων.

Η υποστηρικτική κοινότητα και ο μακρύς δρόμος μπροστά

Η οπτική μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή και προφανής, απόδειξη της σημασίας του να θέτεις ξεκάθαρους στόχους και να έχεις μια υποστηρικτική κοινότητα γύρω σου για να σε βοηθήσει στην πορεία. Η κοινότητά του έχει γίνει τόσο ευρεία και τόσο υποστηρικτική, που έχει επεκταθεί ακόμη και σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα φυσικής κατάστασης, που του έχουν στείλει τις ευχές τους σε μια πρόσφατη ανάρτηση για τα γενέθλιά του.

Στο πλαίσιο της ανάρτησης αυτής, ο Kretzmann ζήτησε επίσης από τους ακόλουθούς του να προτείνουν νέες προκλήσεις που πρέπει να αναλάβει καθώς μπαίνει στην επόμενη φάση του ταξιδιού του.

Όποια από αυτές τις προτάσεις επιλέξει να δεχτεί, είναι ξεκάθαρο ότι καθώς ο Kretzmann συνεχίζει να πλησιάζει πιο κοντά στον απώτερο στόχο του για ένα εντυπωσιακό six-pack, οι άνθρωποι είναι μαζί του. Αν και ο δρόμος μπροστά μπορεί να είναι μακρύς, η ταχεία πρόοδός του μέχρι στιγμής υπόσχεται σπουδαία πράγματα για το μέλλον του.

Όλο Υγεία

Scroll to Top