Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Μετράει το σκορ της καρδιάς σας, δωρεάν!

Η κινητή μονάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου περνάει από 6 δήμους και παρέχει δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore”, παραμένοντας δίπλα σε κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα.

Επτά ημέρες σε έξι διαφορετικούς δήμους, η κινητή μονάδα του Ωνάσειου θα περιμένει σε κεντρικά σημεία κάθε επισκέπτη από 35 έως 65 ετών για μία δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Heartscore: ένα σκορ ζωής

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία (World Heart Federation) , οι καρδιαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν αιτίες θανάτου για 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο. Το 80% ωστόσο από αυτές τις οδυνηρές απώλειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολίτες γνώριζαν ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Γι’ αυτό το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του και προσφοράς στους Έλληνες ασθενείς, διοργανώνει μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την ονομασία “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει”, γιατί ο έλεγχος είναι ο πλέον σημαντικός τρόπος πρόληψης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης -σε όσες και όσους επιθυμούν- του κινδύνου να προσβληθούν από καρδιαγγειακή νόσο. Η δράση στοχεύει στην προσέγγιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού επισκεπτών και έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία και τη βελτίωση της υγείας. Η υλοποίησή της υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η δράση περιλαμβάνει τέσσερα στάδια. Αρχικά, λαμβάνεται ένα σύντομο ιστορικό του επισκέπτη από εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ακολουθεί μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται υπολογισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παροχή συμβουλευτικής νοσηλευτικής για την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μέτρησης.

Η δράση ξεκινάει 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται 5 Οκτωβρίου

Η δράση “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει” θα υλοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 15:00 με την ευγενική φιλοξενία έξι εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Αττικής: των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κηφισιάς και Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση θα ξεκινήσει 

την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 30/9, Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό.

Κυριακή 01/10 η Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο Shoppingland επί των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου.

Δευτέρα 02/10 στην οδό Δραγάτση Ιακώβου 1Α, στον Πειραιά

Τρίτη 03/10 στην πλατεία Δαβάκη, Καλλιθέα,

Τετάρτη 04/10 στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό στο Αιγάλεω

Πέμπτη 05/10 στον δρόμο των Ποιητών στη συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top