24ωρη απεργία στο ΕΣΥ «για να σταματήσει ο κατήφορος της Δημόσιας Υγείας»

Απεργία ΕΣΥ

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, καθώς και οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη.

Με προσωπικό ασφάλειας θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άτομα κυρίως νέα παιδιά έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανεργατική απεργία, ενώ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το “παρών”, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν ξεχνάμε

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών και «οι υπεύθυνοι ακόμα να λογοδοτήσουν. Βροντοφωνάζουμε με τη νέα μας απεργία για άλλη μία φορά ότι δεν ξεχνάμε για να αποδοθούν σε όσους ανήκουν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Για να σταματήσει ο κατήφορος της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ χρειάζεται να δοθούν χρήματα από το κράτος και όχι από τις τσέπες των πολιτών με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και εκφράζει για άλλη μία φορά την διαφωνία της με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Προσθέτει ότι για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ «χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Ως πράξη σεβασμού προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και συμπαράστασης στην οδύνη των συγγενών τους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στις αυριανές εκδηλώσεις πένθους και μνήμης, με ανακοινώσεις και οποιοδήποτε τρόπο αυτοί θα επιλέξουν.

«Οι φαρμακοποιοί είμαστε ένα ενεργό κομμάτι του κοινωνικού ιστού καθημερινά δίπλα στον ασθενή και τον πολίτη, για το λόγο αυτό οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων σε συνεργασία με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών, μπορούν να αποφασίσουν για τον τρόπο εκδήλωσης της συμπαράστασής τους», αναφέρει ο ΠΦΣ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top