ΕΙΝΑΠ: Η καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» παραδίδεται στους εργολάβους

νοσοκομείο, covid-19, νοσοκομεία, ΕΙΝΑΠ, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγλαΐα Κυριακού

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόλυση 58 εργαζόμενων στην καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και την επιστροφή των εργολάβων.

Στο πλευρό των εργαζόμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του σωματείου, στην μάχη που δίνουν για να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου δηλώνει πως είναι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

«Η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τρίμηνη παράταση όλων των ΣΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), μέχρι τις 31 Μάρτη, προχώρησε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θέλει από τις 9 Φλεβάρη να παραδώσει την καθαριότητα του νοσοκομείου Άγιος Σάββας σε εργολάβο μετά από 7 χρόνια», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

ΕΙΝΑΠ: Τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται εργολάβους, αλλά προσλήψεις

Προσθέτει ότι «η βιασύνη της διοίκησης να φέρει εργολάβο στην καθαριότητα, με τις ευλογίες του Άδωνι, είναι προσπάθεια να διαλύσουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία μαζί και τον συνδικαλισμό, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ιδιωτικοποίηση όλο και μεγαλύτερου κομματιού της Δημόσιας Υγείας».

Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται πανάκριβους εργολάβους, αλλά προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που τα κράτησαν όρθια, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, την περίοδο της πανδημίας.

Δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τη συστράτευσή  της στο πλευρό τους για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, για την μονιμοποίηση όλων και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν.

Όλο Υγεία

Scroll to Top