Έλληνας νοσηλευτής που εργάζεται στην Ιρλανδία αποκαλύπτει την αμοιβή του – Το μισθολογικό χάσμα με τη χώρα μας

νοσηλευτής

Μισθολογικό χάσμα Ιρλανδίας-Ελλάδας. Νοσηλευτής λαμβάνει για 12ωρη βάρδια τα Χριστούγεννα 500 ευρώ στην Ιρλανδία. 800 ευρώ ο μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα.

Viral video στο Tik Tok, ανέδειξε το μισθολογικό χάσμα Ιρλανδίας -Ελλάδας. Έλληνας νοσηλευτής που ζει στην Ιρλανδία αποκάλυψε το μισθό του μόνο για μια 12ωρη βάρδια που έκανε τα Χριστούγεννα.

«Ο μηνιαίος μισθός νοσηλευτή στην Ελλάδα είναι ένα δωδεκάωρο δουλειάς στην Ιρλανδία», ήταν η άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Νοσηλευτής στην Ιρλανδία με μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ μικτά

Ο νοσηλευτής, ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο Νοσοκομείο της Ιρλανδίας υπογραμμίζει ότι για τη συγκεκριμένη βάρδια που ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, δηλαδή 12ωρες εργασίας, πήρε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά).

Ο μισθός του νοσηλευτή στην Ιρλανδία είναι 4.000 ευρώ μικτά, περίπου 3.200 ευρώ καθαρά, ενώ λαμβάνει και επιδόματα.

Επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, επίδομα ενοικίου που φτάνει τα 1000 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο νοσηλευτής τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ είναι πιο φθηνά από ότι είναι στην Ελλάδα.

Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ

«Έλληνας Νοσηλευτής νέος σε ηλικία που στη χώρα μας θα ήταν συμβασιούχος σε ομηρία με διαρκείς ανανεώσεις των συμβάσεων και 800 ευρώ το μήνα, είναι περιζήτητος στο εξωτερικό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε τον μισθό που λαμβάνει στην Ιρλανδία σε δημόσιο Νοσοκομείο. Και φαίνεται σαν κάποιοι να έπεσαν από τα σύννεφα. Ο Νοσηλευτής είπε (κάτι που μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε) ότι για 12ωρες δουλειάς τα Χριστούγεννα έλαβε 500 ευρώ. Λίγο λιγότερα από όσα παίρνουμε εμείς σε ένα μήνα. Ο μηνιαίος μισθός του νοσηλευτή σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας είναι 800 ευρώ. Οι πρόσθετες αμοιβές για κυκλικό ωράριο το μήνα δηλαδή 8 νύκτες, 8 απογεύματα, 8 πρωινά και εργασία τριών αργιών είναι επί πλέον 120 ευρώ», σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τι θα έπαιρνε ο νοσηλευτής στην Ελλάδα για την 12ωρη εργασία

Σύμφωνα με τον Γιαννάκος «εάν ένας νοσηλευτής δούλευε 12 ώρες τα Χριστούγεννα σε Ελληνικό Νοσοκομείο θα έπαιρνε.
Το ένα τριακοστό του μισθού του δηλαδή 27 ευρώ. Εάν όμως το προσθέτουμε εδώ όπως έκανε ο νοσηλευτής που εργάζεται στην Ιρλανδία θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον μηνιαίο μισθό των 800 ευρώ.
Για την εργασία που παρέχεται Κυριακές ή αργίες, εν προκειμένου Χριστούγεννα 12 ευρώ.
Για την νυκτερινή εργασία προς συμπλήρωση του ωραρίου 7 ευρώ.
Σύνολο, 46 ευρώ. Φυσικά και ένα ρεπό το οποίο θα προσθέταμε στα 100 και πλέον χρωστούμενα ρεπό που δεν θα λάβει ποτέ λόγω ελλείψεων προσωπικού».

«Να γιατί στη χώρα μας υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ προς το εξωτερικό», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος, θυμίζοντας ότι και η Ιρλανδία είχε μνηνόμια.

Υπάρχουν και χειρότερα

«Τραυματιοφορείς που λαμβάνουν 690 ευρώ το μήνα. 2.500 συνάδελφοι που εργάζονται 7 χρόνια μέσω ΔΥΠΑ που δεν δικαιούνται αυξήσεις και επιδόματα.
Χιλιάδες υγειονομικοί του ΕΣΥ λαμβάνουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Εμείς οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δικαιούμαστε 12 μισθούς το χρόνο. Στον ιδιωτικό τομέα οι υγειονομικοί δικαιούνται 14 μισθούς δηλαδή τα δώρα και το επίδομα που περισκόπησαν από εμάς.Και μη χειρότερα», καταλήγει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top