Λιάνα Κανέλλη: Η σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της που την οδήγησε σε διακοπή του καπνίσματος – «Οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη»

Λιάνα κανέλλη

Η Λιάνα Κανέλλη, νοσηλεύθηκε διασωληνωμένη σε ΜΕΘ. Τι είπε για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Έκκληση στον υπουργό Υγείας να κινήσει τις διαδικασίες για να έρθει το εμβόλιο RSV στην Ελλάδα.

Στην περιπέτεια της υγείας της αναφέρθηκε βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Την Πρωτοχρονιά υπέστη πνευμονία και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, νόσησε με τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα με διασωλήνωση.

Απόρροια της ταλαιπωρίας της ήταν να χάσει μυική μάζα βάρους 14 κιλών και να εκδηλώσει ακραία μυική αδυναμία, καθώς όπως ανέφερε της ήταν δύσκολο ακόμα και το να σηκώσει το χέρι της για μια απλή κίνηση.

Μιλώντας για όσα πέρασε, ανέφερε: «Ας μιλήσουμε ανοιχτά: οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη. Πήγα και ήρθα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγα σε όλους ‘Κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω’. Είχα την ατυχία να ακούω τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Έκανα τη…’χαζομάρα’ να αρνούμαι να με διασωληνώσουν, ευτυχώς όμως οι γιατροί δε με άκουσαν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός έχει τακτική θνησιμότητα 16%. Υπάρχει εμβόλιο στο εξωτερικό, και για παιδιά και για ενήλικες, στις ΗΠΑ μάλιστα εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα το εμβόλιο ενηλίκων δεν έρχεται γιατί είναι ακριβό. Κάνω έκκληση στον υπουργό Υγείας να το φέρει».

Διακοπή καπνίσματος

«Έχω πλέον διακόψει το κάπνισμα. Το λέω ανοιχτά σε όσους είναι εξαρτημένοι: Πηγαίντε στις Επιτροπές Διακοπές Καπνίσματος των δημόσιων δομών Υγείας. Επέμεινα να το κόψω επί ένα μήνα χωρίς υποκατάστατο, ήταν λάθος. Στον ένα μήνα, γιατρός μου χορήγησε πατς νικοτίνης και η διακοπή μου πέτυχε».

Πώς σώθηκε

«Εμένα με έσωσαν πολλά. Με έσωσε το ότι πήγα από νωρίς στο νοσοκομείο, και απευθύνω έκκληση σε όσους μας ακούνε να κάνουν το ίδιο. Με έσωσε το ότι είχα γύρω μου ανθρώπους που μου με αγαπούν και που μου μιλούσαν για όμορφα πράγματα, με έσωσε το ότι είχα τους συντρόφους μου από το ΚΚΕ, συντρόφους κυριολεκτικά και εν είδει τρόπου ζωής, και όχι τυπικά. Με έσωσε το ότι άκουγα πολλή μουσική. Πάντως μετά απ’ όλο αυτό νιώθω πιο δυνατή, άλλωστε έχω πολλά πράγματα να κάνω, και νιώθω σαν να έκανα ‘ριστάρτ’».

Όλο Υγεία

Scroll to Top