Έξαρση ιώσεων: Ράντζα και αναμονή 4 ώρες στα παιδιατρικά νοσοκομεία

παιδιατρικά νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι την ίδια ώρα 42 παιδιά φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω έλλειψης προνοιακών δομών

Το πρόβλημα της φιλοξενίας με εισαγγελική εντολή παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία επαναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την ανάπτυξη ράντζων, καθώς οι αναπνευστικές λοιμώξεις παρουσιάζουν έξαρση στα παιδιά και αρκετά χρειάζονται νοσηλεία. Ειδικότερα, αναφέρει, ότι οι αναμονές ξεπερνούν τις 4 ώρες και τα κρεβάτια στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» έχουν γεμίσει με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί και ράντζα.

«Δεν θα υπήρχαν ράντζα εάν είχε λυθεί το πρόβλημα με τα κακοποιημένα παιδιά που φιλοξενούνται, αν και υγιέστατα, με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, επί μακρόν», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

42 παιδιά στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία

Μάλιστα όπως σημειώνει τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξητική τάση στα εισαγγελικά περιστατικά.
Σήμερα φιλοξενούνται στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία 42 παιδιά. 20 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα με εισαγγελική εντολή στο «Αγλαΐα Κυριακού» .

«Το ένα εξ αυτών χθες 12 ετών ημέρα εφημερίας και πίεσης δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαγε ότι έβρισκε γύρω του, επιτέθηκε στο προσωπικό.
Φοβήθηκαν πολύ τα νοσηλευόμενα παιδάκια που έκλαιγαν. Φρίκη.
Το προσωπικό ειδοποίησε την αστυνομία και την εισαγγελία που διέταξε να κρατηθεί το 12χρονο παιδί 24 ώρες στη ΓΑΔΑ. Ήρθε η αστυνομία να το πάρει αλλά είχε εξαφανισθεί από το νοσοκομείο. Αύριο, μεθαύριο θα επιστρέψει στο νοσοκομείο όπως έγινε τόσες φορές. Που πάει, τι κάνει κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να διωχθεί και ποινικά το προσωπικό αν κάτι συμβεί, όπως έγινε στο νοσοκομείο Ζακύνθου με τη σύλληψη της νοσηλεύτριας».

Στο «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται σήμερα 22 παιδιά με εισαγγελική εντολή. «Άκρως ανήσυχα. Αναστατώνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενοχλούν τα νοσηλευόμενα παιδιά, τους εργαζόμενους.
Μεταξύ αυτών και ο 15χρονος γιος της παλαιοχριστιανικής οικογένειας. Φυλάσσετε από αστυνομικούς. Το 15χρονο παιδί είναι υγιέστατο, ήσυχο αλλά μένει στο νοσοκομείο γιατί απουσιάζει το κράτος πρόνοιας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τα 42 παιδιά με εισαγγελική εντολή καταλαμβάνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία πολλαπλάσια κρεβάτια αφού νοσηλεύονται σε ξεχωριστά δωμάτια από νοσηλευόμενα παιδιά. Και μετά έχουμε ράντζα και νοσηλευόμενα παιδιά στη διασπορά, δηλαδή σε άσχετες κλινικές.
Πόσα να πούμε για την απουσία προνοιακών μονάδων», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top