Γεωργιάδης: Απάντηση στις αντιδράσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Άδωνις Γεωργιάδης

Τι αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων.

«Λαϊκίστικες και υποκριτικές» χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να το θέσει σε τριήμερη ετοιμότητα «για να υποδεχτεί VIP περιστατικά εν όψει του τελικού Conference Cup», όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το έγγραφο του διοικητή «επιβάλλεται αυτά τα περιστατικά, να έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέταση και τη διεξαγωγή εξετάσεων», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «διάκριση» ασθενών και αναφέρουν ότι «είναι πρόκληση σε ένα νοσοκομείο όπως ο Ευαγγελισμός καθημερινά να αναζητούμε κλίνες για ασθενείς με ανάγκη για απομόνωση και να παίρνουμε την απάντηση ότι “δεν υπάρχουν”, αλλά στα ρετιρέ του νοσοκομείου να βρίσκονται άδεια κρεββάτια μόνο για τους VIP».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:

Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός.

Πάντοτε δηλαδή οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο.

Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές», αναφέρει ο υπουργός Υγείας .

Τι αναφέρεται στο έγγραφο του διοικητή

Στο έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ) μεταξύ άλλων αναφέρεται.
«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρετάνια”, “Grand Hyatt” και “Marriot Athens”.
Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί».

Όλο Υγεία

Scroll to Top