Λειτουργούν από σήμερα τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»-Νέα κινητοποίηση από την ΕΙΝΑΠ

Αγλαΐα Κυριακού

Νέα στάση εργασίας σήμερα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία από την ΕΙΝΑΠ. Απαιτεί στελέχωση των νοσοκομείων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προχώρησε στην μετακίνηση παιδοαναισθησιολόγου για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών του νοσοκομείου και έτσι από την Δευτέρα 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιούνται κανονικά τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία».

Νέα κινητοποίηση από την ΕΙΝΑΠ

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιεί σήμερα νέα στάση εργασίας 8:00 π.μ. με 1:00 μμ. και συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.

«Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις των γιατρών και των λοιπών υγειονομικών του «Αγία Σοφία» και του «Αγλαΐα Κυριακού» εδώ και πολλούς μήνες. Αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ αλλά και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας. Σκόπιμα εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων. Επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης», ανάφερει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σημειώνει ότι η διοίκηση «αξιοποιεί το αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, σέρνοντας στα δικαστήρια την ΕΙΝΑΠ και το σωματείο εργαζομένων του «Αγλαΐα Κυριακού».

ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ αναφέρουν ότι εδώ και 2 χρόνια προειδοποιούν για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία Παίδων και διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυσή τους.

«Στο αναισθησιολογικό τμήμα, του Αγλαΐα Κυριακού η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα Ελπίδα, αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Προτεραιότητα μας, καταλήγουν οι γιατροί, είναι οι ασθενείς μας και όταν υπάρχουν 3000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(Υπουργείο Υγείας). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top