Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη: Έκανε 1.200 μετρήσεις διαβήτη σε έξι μέρες!

Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη

Το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη εντόπισε τουλάχιστον 15 περιστατικά ανθρώπων που είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και δεν το γνώριζαν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε και φέτος το ταξίδι του στους δρόμους και στις πλατείες της γιορτινής Αθήνας το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη», καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.200 μετρήσεις και εντοπίστηκαν τουλάχιστον 15 περιστατικά ανθρώπων που είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και δεν το γνώριζαν.

Στο σημαντικό αυτό ταξίδι, άνθρωποι με διαβήτη μετρήθηκαν και έλαβαν συμβουλές διατροφής από τους διαιτολόγους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έκαναν δωρεάν λιπομετρήσεις και έλεγχο διαβητικού ποδιού.

Επίσης, το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη επισκέφθηκαν οικογένειες που με τη νόσηση του παιδιού τους γνώρισαν τη νόσο και μαθαίνουν να ζουν με αυτή, αλλά και άνθρωποι που δεν γνώριζαν καν ότι είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Το ταξίδι του Μαγικού Λεωφορείου

Για έξι ημέρες, από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου, το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη, μετέφερε το μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης για το διαβήτη και τον εμβολιασμό σε ισάριθμους Δήμους της Αττικής: τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Γλυφάδας, τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμο Περιστερίου.

Τις λιπομετρήσεις και τις διατροφικές συμβουλές ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου, ενώ το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολεγίου ανέλαβε να απασχολήσει και να διασκεδάσει τα παιδιά με ειδικά δρώμενα.

Φέτος το ταξίδι είχε… ενισχυμένη δόση μαγείας, καθώς κάθε απόγευμα, η δράση έκλεινε με ένα …Magic Show από τον μάγο mentalist SKYMAN, που περιλάμβανε επιδείξεις ταχυδακτυλουργίας, “μαγικές” εμφανίσεις-εξαφανίσεις αντικειμένων, κόλπα με τράπουλα, παιχνίδια μυαλού κ.ά., ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Όλο Υγεία

Scroll to Top