Μήνυμα Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης

Πατούλης

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, στέλνει το μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Όπως αναφέρει, η φυματίωση έχει πλήξει τις κοινωνίες μας όσο ελάχιστες άλλες μεταδοτικές ασθένειες και παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

«Ο ΠΟΥ έχει θέσει ως παγκόσμιο στόχο δημόσιας υγείας την εξάλειψη της φυματίωσης ως το 2030. Ωστόσο, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, καταγράφηκε για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αύξηση των θανάτων από φυματίωση παγκοσμίως, λόγω του περιορισμού πρόσβασης των πασχόντων σε υπηρεσίες υγείας.

Είναι σημαντικό η ευαισθητοποίηση του κοινού και του υγειονομικού προσωπικού καθώς και η διασύνδεση των ευάλωτων πληθυσμών, με τις μονάδες υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Η φυματίωση μπορεί να αποτελέσει εκ νέου, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό απαιτείται και στη χώρα μας, η ανάπτυξη στρατηγικών δράσεων, για τον περιορισμό της επιδημικής αυτής νόσου, καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Όλο Υγεία

Scroll to Top