Παράνομες εξαγωγές φαρμάκων: Φαρμακαποθηκάριοι εναντίον φαρμακοποιών

φαρμάκου, εξαγωγές φαρμάκων

Στο προσκήνιο πάλι η διαμάχη Φαρμακαποθηκαρίων-Φαρμακοποιών με αντικείμενο τις για τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων.

Απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων ζητάει από τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ).

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς, ανέφερε σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη ότι: «Διαπιστώθηκε με στοιχεία ότι κάποιοι κύριοι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης εξήγαγαν φάρμακα που ήταν σε απαγόρευση. Πώς το έκαναν; Δεν ακύρωναν τα κουπόνια, γιατί για να το βγάλεις πρέπει να ακυρώσεις το κουπόνι. Και βρέθηκαν στη γερμανική αγορά” και “Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να συμμετέχει στις περίφημες ‘σκούπες’ που ήδη κυκλοφορούν, εγώ θα κόψω τα ποδάρια και της εταιρίας αλλά και των φαρμακοποιών που συνεχίζουν αυτό το βιολί».

Τα ερωτήματα των Φαρμακαποθηκαρίων

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ κ. Βαλτά σε ότι αφορά την πάταξη των παράνομων εξαγωγών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΦ, τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να αμφισβητήσει τις «πηγές» του κ. Βαλτά, εν τούτοις σημειώνει κάποια εύλογα ερωτηματικά:

«Τελικά, υπάρχει σκούπα στην οποία συμμετέχουν και Φαρμακεία; Διότι μέχρι πρότινος ισχυριζόταν το αντίθετο……..
Πώς ακριβώς γνωρίζει ότι τα κουπόνια δεν ήταν ακυρωμένα, καθώς αυτή είναι μια πληροφορία που ΜΟΝΟ ο ΕΟΦ δύναται να γνωρίζει;

Μήπως γνωρίζει και από που προμηθεύτηκε ο εν λόγω παράνομος τα σκευάσματα που εξήγαγε; Διότι αν -λέμε αν- τα αγόρασε μέσω «σκούπας» από τα φαρμακεία, τότε του παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσει άμεσα τις δηλώσεις του και να … κόψει ποδάρια…»

Η πάταξη κάθε παρανομίας είναι επιβεβλημένη

Ο ΠΣΦ θεωρεί ότι η πάταξη κάθε παρανομίας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας και παρακαλεί τον πρόεδρο του ΠΦΣ να κοινοποιήσει τα στοιχεία που διαθέτει, ώστε «να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα αυτό, κι ελπίζουμε να μας κοινοποιήσει είτε ο κ. πρόεδρος του ΠΦΣ ,ή ο αξιότιμος πρόεδρος του ΕΟΦ (αν κι εφόσον ενημερωθεί από τον κ Βαλτά ) τα ονόματα των παράνομων, ώστε να κινήσουμε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων «ήταν, είναι και θα παραμείνει αφοσιωμένος στη διασφάλιση της επάρκειας της Φαρμακευτικής Αγοράς και της Δημόσιας Υγείας και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ευθυγραμμίζεται με αυτές τις προτεραιότητες, και δε θα διστάσει να αντιπαρατεθεί με συμφέροντα που δυναμιτίζουν την προσπάθεια των μελών του , ανεξαρτήτως με την προέλευση τους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top