Σκηνές βίας στο νοσοκομείο Κορίνθου-Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

ΕΚΑΒ

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Εισήχθη για νοσηλεία. Εντολή Γεωργιάδη στο ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες.

Το απόγευμα του Σαββάτου ομάδα 4 ατόμων στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κορίνθου -για άγνωστη αιτία- επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ.

Οι άγνωστοι είχαν πάει στο Νοσοκομείο να επισκεφθούν ασθενή. Επιτέθηκαν στο διασώστη του ΕΚΑΒ που ήταν στην είσοδο του ΤΕΠ, μεταφέροντας περιστατικό από το Κιάτο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος «ζει από τον ηρωισμό που επέδειξαν οι συνάδελφοι του και έτρεξαν σε βοήθεια».

Οι δράστες επιτέθηκαν και στους δύο φύλακες του νοσοκομείου και σε γιατρό που προσπάθησαν να βοηθήσουν το διασώστη του ΕΚΑΒ.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Η άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας

Το επεισόδιο ξυλοδαρμού διασώστη του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου καταδικάζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας τονίζει: «απαράδεκτο γεγονός έδωσα εντολή το ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες. Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ για την άμεση παρέμβασή της. Περαστικά στον διασώστη μας».

Όλο Υγεία

Scroll to Top