Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη το πρώτο απογευματινό χειρουργείο την Τρίτη

απογευματινά χειρουργεία, Παπαγεωργίου

Μετά το «Παπαγεωργίου» ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα  απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό και σε πολλά άλλα νοσοκομεία.

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Το χειρουργείο θα διεξαχθεί γύρω στις 16:00 – 17:00 και όπως είπε, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους θα βρίσκονται στο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Είναι κάτι που συζητάμε να το κάνουμε στην Ελλάδα από το 1992», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «έχει ενδιαφέρον ότι το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δηλαδή στο νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές για χειρουργείο στην Ελλάδα. Αυτό το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές είναι και το πρώτο που θα οργανώσει απογευματινά χειρουργεία.

Άρα, ο κόσμος που περίμενε πάρα πολύ καιρό να χειρουργηθεί σε αυτό το νοσοκομείο, τώρα θα μπορεί να χειρουργηθεί γρηγορότερα. Την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάνε απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό και σε πολλά άλλα νοσοκομεία».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με όλους τους Διοικητές, προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες για το πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top