Συνεργασία Φορέων για την προβολή και προώθηση του Τουρισμού Υγείας

τουρισμού υγείας

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΛΙΤΟΥΡ Γ. Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece Μ. Γιαννόπουλο. Στο επίκεντρο η αξιοποίηση των ευκαιριών για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της ΕΛΙΤΟΥΡ – Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας- και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece  Μαρίνο Γιαννόπουλο, στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Οι ευκαιρίες για τον Τουρισμό Υγείας

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση και ανάδειξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας και διαβεβαίωσε, πως θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων. Επίσης, επεσήμανε πως πλέον έχουν δημιουργηθεί μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον Τουρισμό Υγείας, και σε αυτό το εγχείρημα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το πολύ καλό ιατρικό δυναμικό και οι δομές που συνεχώς βελτιώνονται.

τουρισμού υγείας

Τέλος, τόνισε ότι ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν ανταγωνιστική στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Σκοπός της συνάντησης, όπως είπε, ήταν να δούμε από κοινού και να συμφωνήσουμε στους άξονες συνεργασίας μας για το 2024 καθώς και στους στόχους προβολής και προώθησης στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε τον κ. Πατούλη, Πρόεδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ και τον κ. Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EnterpriseGreece για την στενή και διαρκή συνεργασία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, επεσήμανε πως είναι πολλά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού Υγείας και Ευεξίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα οφέλη που θα προκύψουν από τις συντονισμένες ενέργειες και δράσεις των τριών φορέων, θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και για άλλους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η Enterprise Greece αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση εξειδικευμένων δράσεων για την περαιτέρω αύξηση των επενδυτικών ροών στον συγκεκριμένο κλάδο, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να είναι ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στο wellness και τον τουρισμό υγείας παγκοσμίως.

Οι δράσεις της ΕΛΙΤΟΥΡ

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, οι κοινοί τρόποι προβολής και προώθησης του Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας, η συνεργασία της ΕΛΙΤΟΥΡ με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και οι προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Παράλληλα, η ΕΛΙΤΟΥΡ ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει να διοργανώσει το Greek Health and Wellness Tourism Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024, στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως δυναμικού προορισμού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας παγκοσμίως, δίνοντας έμφαση στους τομείς στους οποίους η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως το άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΕΛΙΤΟΥΡΓ ο Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Μαμαλάκης, η επικεφαλής της επιτροπής Εξωστρέφειας και Δικτύωσης με Θεσμικούς Φορείς κα Βάκυ Πάκα και ο επικεφαλής της επιτροπής Χρηματοδοτήσεων κ. Γιώργος Κακουλίδης.

Από την πλευρά της Enterprise Greece το παρών έδωσαν η Διευθύντρια Προσέλκυσης Επενδύσεων, Τουρισμού, Ακίνητης Περιουσίας & Δημιουργικών Βιομηχανιών κα Χίλντα Αλυσανδράτου και η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κα Βάσω Κίρκου. Από την πλευρά του ΕΟΤ, ο Διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Θανάσης Γκόγκος και ο Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Γιώργος Κουράκης.

Όλο Υγεία

Scroll to Top