Τζάνειο: Ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλευτή, επειδή θεώρησε ότι καθυστερούν να τον εξετάσουν

Τζάνειο

Νέο επεισόδιο βίαιης συμπεριφοράς ασθενή εις βάρος εργαζόμενου σε νοσοκομείο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (28/10) 25χρονος ασθενής που εξετάζονταν στο χειρουργικό ιατρείο των επειγόντων του Τζανείου Νοσοκομείου που εφημέρευε επειδή θεώρησε ότι καθυστερούν βγήκε εκτός εαυτού.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο νεαρός σηκώθηκε από την εξεταστική κλίνη και άσκησε σωματική βία στον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα:

«Επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο…. Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο νεαρός προκάλεσε ζημιές στα Επείγοντα, σπάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία, η οποία, συνέλαβε τον νεαρό και τον οδήγησε μαζί με τον νοσηλευτή, στο αστυνομικό τμήμα.
Ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση, ενώ σήμερα βρέθηκε ως μάρτυρας στο αυτόφωρο δικαστήριο.

«Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίσθηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Αυτό είναι ντροπή. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Έλεος με αυτές τις διοικήσεις. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και η δημόσια εικόνα. Άφησαν τον νοσηλευτή κτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα το πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Scroll to Top