Τζάνειο νοσοκομείο: Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

τζάνειο

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος επισκέφθηκε την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του Τζάνειου νοσοκομείου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα.

«Οραματιζόμαστε δημόσια Υγεία με ποιοτικές υποδομές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Τζάνειο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροΐλο.

Ο Πρωθυπουργός αφού επιθεώρησε τα έργα για την αναβάθμιση χώρων νοσηλείας και υγιεινής, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως «ουσιαστική ανακατασκευή έχει να γίνει από το 1960».

Ο Πρωθυπουργός, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Γουζουάση για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες συνολικά καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ορόφους του κύριου κτηρίου.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε αρχικά στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του 1ου και του 3ου ορόφου, οι οποίες έχουν πλέον παραδοθεί προς χρήση, και στη συνέχεια ανέβηκε στον 4ο όροφο, όπου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν τα έργα στον 5ο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ευχαρίστησε για τη αδιάκοπη προσφορά του εν μέσω εργασιών. «Θα βοηθήσει πάρα πολύ», σημείωσε μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, αναφερόμενη στις αναβαθμίσεις που υλοποιούνται.

Οι παρεμβάσεις στο Τζάνειο περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των θαλάμων νοσηλείας, των γραφείων, κοινόχρηστων και υποστηρικτικών χώρων οκτώ νοσηλευτικών μονάδων, τη δημιουργία 32 νέων λουτρών και την πλήρη ανακατασκευή 18 συγκροτημάτων κοινόχρηστων WC.

Όλο Υγεία

Scroll to Top