Βενιζέλειο: Παραιτήθηκε ο προσωρινός διοικητής – «Τίποτα δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου», λέει το υπ. Υγείας

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Παραιτήθηκε ο Δρ. Χαράλαμπος Λυδάκης από την θέση του εκτελούντος χρέη διοικητή και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και και στον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ο κ. Λυδάκης γνωστοποίησε την απόφασή του να παραιτηθεί από τις υποχρεώσεις του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος της παραίτησής του είναι αίτημα που δέχθηκε για να υποδείξει έναν ειδικευμένο παθολόγο για την κάλυψη της εφημερίας στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Για τον λόγο αυτό, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για να τον μετακινήσει ως παθολόγο στο Ρέθυμνο και να κάνει ο ίδιος την εφημερία!

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο κ. Λυδάκης έχει εκφράσει την άποψη ότι «οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων από το Βενιζέλειο σε άλλα νοσοκομεία, δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα στην οποία αυτό βρίσκεται.

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου»

Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top