Τρώτε τα νύχια σας; Βίντεο δείχνει τι ακριβώς… μασάτε – Και γιατί να μην το κάνετε

τρώτε τα νύχια

Το να τρώτε τα νύχια σας είναι μια συνήθεια που πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να διακόψουν, έπειτα από πολλή… γκρίνια από την οικογένεια και τους φίλους για το πόσο άσχημο είναι.

Από το βερνίκι νυχιών που έχει αποκρουστική γεύση, μέχρι να πίνετε μια γουλιά νερό κάθε φορά που σας πιάνει η επιθυμία να φάτε τα νύχια σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε και να εγκαταλείψετε αυτή την αηδιαστική συνήθεια.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα συνειδητοποιήσουν πόσο αποκρουστικό είναι στην πραγματικότητα, αν δεν δουν τα φρικτά βακτήρια που κρύβονται κάτω από τα νύχια. Ένα viral βίντεο έκανε τους ανθρώπους να το σκεφτούν δύο φορές πια πριν βάλουν τα δάχτυλά τους στο στόμα τους.

Το βίντεο που θα σας αποτρέψει να τρώτε τα νύχια σας

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό @discover_facts12 στο Instagram είχε λεζάντα: «Για αυτό δεν πρέπει να τρώτε τα νύχια σας», και προέτρεπε τους χρήστες να μοιραστούν το βίντεο με όσους το κάνουν.

Το ζοφερό βίντεο δείχνει κάποιον να παίρνει ένα κομμάτι από ένα νύχι, μαζί με τη βρωμιά που υπάρχει κάτω από αυτό και να το βάζει στο μικροσκόπιο. Εκεί, μπορεί να δει κανείς πολλά αηδιαστικά πράγματα, μεταξύ των οποίων και βακτήρια που μοιάζουν με… σκουλήκια.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι τρώγοντας τα νύχια σας θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο την όρασή σας. Η Δρ. Saya Nagori, ειδική οφθαλμίατρος και ιδρύτρια του Eye Facts, μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας αφιερωμένης στην υγεία των ματιών και τη διατήρηση της όρασης, είπε στην Daily Star:

«Αυτό το ανησυχητικό βίντεο αποκαλύπτει ότι αυτό που κρύβεται κάτω από τα νύχια μας δεν είναι μόνο η κερατίνη, αλλά και ένα μείγμα επιβλαβών μικροβίων. Σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος και E. coli, δεν είναι οι ιδανικοί καλεσμένοι για ένα… πάρτι».

Η ίδια αναγνώρισε ότι το να τρώτε τα νύχια σας μπορεί να μειώσει προσωρινά το άγχος, αλλά προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες αν το κάνετε. Εξήγησε πως με αυτή την κίνηση, εισέρχονται μικρόβια στο στόμα που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Τόνισε, μάλιστα, ότι αν φοράτε φακούς επαφής, το να έχετε βρώμικα νύχια ενέχει επίσης ένα κίνδυνο καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταφέρετε μικρόβια απευθείας στα μάτια.

Η Δρ. Nagori προειδοποίησε επίσης ότι έχει δει ανθρώπους που τρώνε τα νύχια τους να μεταφέρουν βακτήρια από τα δάχτυλα στα μάτια, προκαλώντας από ήπιο ερεθισμό έως σοβαρή μόλυνση. «Το πώς εκδηλώνονται οι προσωπικές μας συνήθειες στο σώμα είναι περίπλοκο», κατέληξε η ειδικός.

Scroll to Top