10 τρόποι για να καταστρέψετε τη σχέση σας και πώς να τους αποφύγετε

σχέση

Το να μάθετε πώς να καταστρέψετε μία σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση. Οι παρακάτω συμβουλές είναι βασισμένες σε εμπειρικά στοιχεία από μια νέα ερευνητική έκθεση (Quantifying Misery in the Marriage State: A Longitudinal Study From the Birth of Mankind) που αντοιχεί τον κόσμο της συμπεριφορικής επιστήμης και που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στο να καταστρέφουν σχέσεις από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με το Google Books Project, 129 εκατομμύρια βιβλία έχουν εκδοθεί, και περισσότερα από τα μισά από αυτά αφορούν τη βελτίωση του γάμου σας. Εντάξει, το δεύτερο μέρος δεν είναι αλήθεια, αλλά μπορεί να φαίνεται: Ο κόσμος είναι γεμάτος με βιβλία και γκουρού τοκ σόου (που έχουν επίσης βιβλία) που μας λένε πώς να βελτιώσουμε ή να σώσουμε τις σχέσεις ή/και τους γάμους μας με περισσότερη οικειότητα, καλύτερο σεξ, ενισχυμένη επικοινωνία κ.λπ.

Φυσικά, υπάρχουν ζευγάρια που επιδιώκουν ειλικρινά να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, αλλά τι γίνεται με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με την καταστροφή τους; Δεν αξίζουν ίσο χρόνο και προσοχή; Όλοι γνωρίζουν ότι ο γάμος απαιτεί δουλειά, αλλά υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι οι κακοί σύζυγοι δεν εργάζονται καθόλου για τους γάμους τους.

Αντίθετα: Απαιτείται πολύ περισσότερη προσπάθεια και ενέργεια για να βουρκώσετε, να ουρλιάξετε, να κλάψετε, να χτυπήσετε τις πόρτες, να κριτικάρετε, να παραπονεθείτε, να απειλήσετε και να αποκρύψετε από το να προγραμματίσετε μια βραδιά οι δυο σας μια στο τόσο.

1. Κακή αρχή: Παντρευτείτε το λάθος άτομο ή για τον λάθος λόγο

Εάν η σχέση σας ξεκινά με θετικό τρόπο, τότε έχετε περιορίσει τη δουλειά σας για εσάς. Εάν δεν είστε παντρεμένοι ακόμα: Η απόλυτη εγγύηση για έναν άθλιο γάμο είναι να τον ξεκινήσετε άσχημα, και το μόνο που έχετε για να το πετύχετε είναι να κάνετε ένα (ή κατά προτίμηση και τα δύο) από αυτά τα σημαντικά λάθη:

Ο καλύτερος και ο χειρότερος λόγος για να παντρευτείτε; Για να αποφύγετε κάτι άλλο. Ο φόβος είναι ένα μεγάλο κίνητρο, και σε αυτό το πλαίσιο του μυαλού, θα είστε βέβαιοι ότι θα επιλέξετε τον σύντροφό σας παρορμητικά.

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες: Θα μπορούσατε να παντρευτείτε για να αποφύγετε τη φτώχεια, την ανάγκη να εργαστείτε, την οικογενειακή πίεση, τη μοναξιά, το βιολογικό σας ρολόι. Το να βλέπετε τον μελλοντικό σας σύζυγο ως μια απόδραση από μια κακή κατάσταση διασφαλίζει ότι δεν θα απολαύσετε τη συντροφιά του γιατί δεν είναι αυτός ο λόγος που τον επιλέξατε.

Εξίσου ισχυρό με το να παντρευτείτε για τον λάθος λόγο, το να παντρευτείτε το λάθος άτομο θα εγγυηθεί επίσης μια άθλια σχέση: εσείς και ο σύζυγός σας θα είστε συνεχώς εκτός συγχρονισμού και σε διαφορετικά μήκη κύματος, ακόμη και πριν πείτε το «ναι».

Αυτό δεν είναι δα και πυρηνική επιστήμη: Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η εργατική αλλά υπερβολικά σοβαρή γυναίκα που βρίσκει τον εαυτό της να ελκύεται από το ελεύθερο πνεύμα «κακό αγόρι». Θαυμάζει την ελευθερία και την αυτοπεποίθησή του και πιστεύει ότι οι τρόποι του θα τη βοηθήσουν να απελευθερωθεί.

Από την άλλη το κακό αγόρι σκέφτεται ότι η πιο συντηρητική ζωή της θα τον βοηθήσει να ηρεμήσει και να προσφέρει κάποια μελλοντική ασφάλεια. Αφού τελειώσει ο γάμος και η γοητεία εξαφανιστεί, επιμένει να βρει μια «πραγματική» δουλειά για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να σταματήσει να πίνει τόσο πολύ και να είναι πιο υπεύθυνος. Της λέει να μην είναι συντηρητική και να σταματήσει να είναι τόσο τσιγγούνα. Σας θυμίζει κάτι;

2. Δύστροπες υποθέσεις: Περιμένετε από τον σύζυγό σας να σας «ολοκληρώσει»

Εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί να παντρευτείτε το λάθος άτομο ή για τον λάθος λόγο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απογοητευτείτε στη βάση της σχέσης σας είναι να περιμένετε από τον σύντροφό σας να είναι τα πάντα για εσάς: ο εραστής σας, ο δάσκαλος, ο διασκεδαστής, ο προστάτης, ο θεραπευτής, ο cheerleader, ο coach αυτοεκτίμησης, ο ψυχοθεραπευτής και ο γονέας. Κάνετε την ευτυχία σας προσωπική τους ευθύνη. Έχετε πειστεί ότι δεν ήσασταν «πλήρης» μέχρι να έρθει στη ζωή σας ο σημαντικός σας άλλος.

Αγνοήστε το γεγονός ότι είναι αδύνατο για δύο άτομα να γίνουν ένα. Θυμηθείτε, η ευτυχία σας προέρχεται πάντα από κάτι έξω από τον εαυτό σας και κάθε ανθρώπινο λάθος που κάνει ο σύντροφός σας θα σας απογοητεύσει τεράστια, παρέχοντας ατελείωτες ευκαιρίες να επισημάνετε όλες τις αδυναμίες του/της.

3. Cross-Talk: Μην κάνετε καμία πραγματική προσπάθεια για να επικοινωνήσετε πραγματικά

Η κακή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας κακής σχέσης. Η δουλειά σας είναι να διασφαλίσετε ότι ο σύζυγός σας δεν έχει ιδέα τι προσπαθείτε να πείτε. Αυτή είναι η αδελφή ψυχή σας, σωστά; Υποτίθεται ότι έχετε ένα μυαλό και μια καρδιά, απόλυτα συντονισμένοι ο ένας με τον άλλον, τόσο πολύ που ξέρετε τι πρόκειται να πει ο άλλος ακόμη και πριν το πει. Γιατί να εκφράσετε τις ανάγκες σας;

Μάλιστα, μην πείτε τίποτα και απλά περιμένετε από τον σύζυγό σας να διαβάσει τη σκέψη σας. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο να περάσει, περιμένοντας τον σύζυγό σας να μαντέψει τη συναισθηματική σας δυσφορία. Όταν περάσει αρκετός χρόνος, η δυσαρέσκεια σας θα είναι κάτω από τέτοια πίεση που θα εκραγεί.

Πολύτιμα εργαλεία κακής επικοινωνίας για χρήση στη θέση πραγματικών λέξεων: ο βαρύς αναστεναγμός, το γούρλωμα των ματιών, ο αδιάφορος τόνος και η σιωπή. Αυτά τα ασαφή, εφηβικά μοτίβα συμπεριφοράς είναι βέβαιο ότι θα χαθούν εντελώς από τον σύζυγό σας, αλλά θα μπορείτε αργότερα να υποστηρίξετε ότι τα σημάδια ήταν ολοφάνερα ότι κάτι σας ενοχλούσε. Το θέμα είναι να μην πείτε ποτέ, μα ποτέ αυτό που πραγματικά εννοείτε. Να είστε υπαινικτικοί, σκεπτόμενοι, απογοητευμένοι ή σιωπηλοί.

Εάν η πραγματική επικοινωνία συμβεί κατά λάθος, μπορεί να βραχυκυκλώσετε τη διαδικασία εκφράζοντας συνεχώς πώς αισθάνεστε για κάτι, αλλά ποτέ τι θέλετε να κάνετε πραγματικά για αυτό. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να ασκήσετε κριτική χωρίς να προσφέρετε εναλλακτικές προτάσεις.

4. Αποφυγή ευθυνών: Ποτέ μην παραδεχτείτε ότι είναι δικό σας λάθος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο από το να είστε παντρεμένοι με ένα θύμα. Αυτό συμβαίνει γιατί για να ενισχύει συνεχώς την ταυτότητά του, το αυτοαποκαλούμενο θύμα χρειάζεται έναν κακό τύπο. Οπότε ποιος είναι καλύτερος για να κατηγορήσετε ως αυτουργό και καταπιεστή, εκτός από τον/τη σύζυγό του; Όταν κατακτήσετε το παιχνίδι κατηγοριών, θα δείτε πόσο εύκολο είναι να κρατάτε το κεφάλι του συντρόφου σας να περιστρέφεται μεταξύ της απόλυτης σύγχυσης και της ενοχής για πράγματα που ποτέ δεν είπε ή έκανε.

Το να ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα και να ζήσετε σε έναν ονειρικό κόσμο που είναι εντελώς απαλλαγμένος από προσωπική ευθύνη. Είναι επίσης η αλεξίσφαιρη προστασία σας έναντι σε κάθε μορφής συμβιβασμού και διασφαλίζει ότι κανένα από τα προβλήματά σας δεν θα λυθεί ποτέ πραγματικά. Μην πιστεύετε ούτε μια λέξη από αυτές τις ανοησίες για το πώς υποσυνείδητα προβάλλουμε τα λάθη μας προς τα έξω σε άλλους ανθρώπους. Επαναλάβετε μετά από μένα: Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Πάντα.

5. Δημιουργία σύγκρουσης: Πολεμάτε συχνά και παλέψτε για να κερδίσετε

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως να επιλέγετε τις μάχες σας, εάν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια κακή σχέση. Εάν δεν είχατε την τύχη να παντρευτείτε το λάθος άτομο ή για λάθος λόγους, μπορεί να δημιουργηθούν πολλές συγκρούσεις στα πρώτα χρόνια της σχέσης, αφήνοντας τα πεθερικά να εισβάλουν ελεύθερα στη ζωή σας.

Επιτρέψτε τους να σας δανείσουν χρήματα για την προκαταβολή ενός σπιτιού ή απασχολήστε τον σύζυγό σας στην εταιρεία του πατέρα σας. Συμφωνήστε να πληρώσετε μερικούς από τους λογαριασμούς των πεθερικών σας ή να νοικιάσετε ένα σπίτι ακριβώς δίπλα τους. Με την πεθερά σας κοντά, θα είναι εύκολο γι’ αυτήν να επισκέπτεται τακτικά (απροειδοποίητα, φυσικά) και να σας καθοδηγεί με τους κατάλληλους τρόπους για να φροντίσετε το αγοράκι της, καθώς και πολλά άλλα πράγματα.

Ταυτόχρονα, ο πεθερός σας θα μπορεί να σας υπενθυμίζει ανεπαίσθητα ξανά και ξανά ότι η οικογένειά σας επιβιώνει μόνο χάρη στη γενναιοδωρία του. Αν είστε άντρας, κάντε τη μαμά την κύρια γυναίκα στη ζωή σας. Αφήστε τα πάντα όταν σας καλεί και δείτε πόσο γρήγορα αγανακτεί η γυναίκα σας που… παίζει δεύτερο βιολί.

Ο στόχος σε κάθε επιχείρημα είναι να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, ώστε να μπορείτε να επαναλαμβάνετε ξανά το θέμα και να το συζητάτε ξανά και ξανά. Οι δύο καλύτεροι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι μια λύση δεν θα προκύψει ποτέ σε μια διαφωνία είναι είτε να αποσυρθείτε κλαίγοντας είτε να το κλιμακώσετε και να φύγετε χτυπώντας την πόρτα.

Φροντίστε να μπερδέψετε την αγάπη με το συναίσθημα – όλοι γνωρίζουμε ότι τα πολλά δράματα και τα συναισθήματα είναι αυτά που κάνουν έναν γάμο να νιώθει «ζωντανός». Όταν μαλώνετε, να το κρατάτε πάντα προσωπικό, με πολλές προσβολές και ατάκες. Μη διστάσετε να αναλύσετε προηγούμενα ζητήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Η προσέγγιση του νεροχύτη στη λογομαχία είναι ο τέλειος τρόπος για να χτυπήσετε τον σύζυγό σας. Είναι επίσης η καλύτερη δυνατή εκτροπή για να επαναδρομολογήσετε τον αγώνα φωνάζοντας, όταν γνωρίζετε ότι η άποψή σας στο επιχείρημα είναι απλά ανυπόστατη.

Θυμηθείτε αυτές τις γρήγορες συμβουλές: Ποτέ μην επιτρέπετε στον σύζυγό σας να τελειώσει μια πρόταση. Εάν πρέπει να σταματήσετε να φωνάζετε για περισσότερο από το χρόνο που χρειάζεται για να πάρετε μια ανάσα, προσποιηθείτε μόνο ότι ακούτε ενώ χρησιμοποιείτε αυτόν τον χρόνο για να σχεδιάσετε κρυφά στο μυαλό σας τι θα πείτε στη συνέχεια. Όσο πιο δυνατά λέτε κάτι, τόσο περισσότερο θα γίνεστε κατανοητοί. Δεσμευτείτε να θυμάστε ακόμα και τις πιο μικρές αποτυχίες του συζύγου σας, επειδή είναι όλα πιθανά πυρομαχικά και μην κάνετε ποτέ πίσω γιατί η νίκη είναι το παν.

6. Εξάλειψη της οικειότητας: Χρησιμοποιήστε το σεξ για να τιμωρήσετε ή να αποφύγετε τον σύζυγό σας

Η σεξουαλική επιθυμία είναι μια από τις πιο ισχυρές ανθρώπινες παρορμήσεις που καθοδηγούν τη συμπεριφορά. Εάν καταφέρετε να κάνετε τη σεξουαλική σας ζωή πραγματικά απαίσια, η φύση θα κάνει τα υπόλοιπα για να μεγεθύνει εκθετικά τη συζυγική σας δυστυχία. Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταβείτε από το φλερτ στην τριβή είναι να χαλάσετε το σεξουαλικό timing ανάμεσα σε εσάς και τον σύζυγό σας: Πάντα να ξεκινάτε το σεξ τη λάθος στιγμή, σε λάθος μέρος, με λάθος συχνότητα ή με λάθος τρόπο.

Κάθε αρχάριος μπορεί εύκολα να συμπεριλάβει ένα από αυτά τα λάθη όταν πλησιάζει έναν σύζυγο για σεξ, αλλά οι δάσκαλοι της μιζέριας τα χρησιμοποιούν σε όλη τη διάρκεια μιας σχέσης, δημιουργώντας πολλή σεξουαλική απογοήτευση. Θέλετε πάντα σεξ όταν ο/η σύζυγός σας δεν ενδιαφέρεται ή δεν ασχολείται με κάτι άλλο: Επιμείνετε να το έχετε στο πάτωμα του σαλονιού τριάντα λεπτά πριν τα παιδιά επιστρέψουν στο σπίτι από το σχολείο ή προτείνετε σεξουαλικές στάσεις όπου μπορείτε και οι δύο να βλέπετε τηλεόραση ταυτόχρονα.

Αφού η σύζυγος παραπονιέται για την έλλειψη προγραμματισμού του συζύγου της, εκείνος την κατηγορεί ότι μετατράπηκε σε μια παγωμένη γυναί. Το πλεονέκτημα για να χαλάσετε την τοποθεσία, το χρόνο και τη συχνότητα του σεξ είναι ότι προσθέτει πολλή ένταση και άγχος στη στιγμή, εξαλείφοντας εντελώς κάθε πιθανότητα οικειότητας που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της καταδικασμένης αλληλεπίδρασής σας. Για να σκοτώσετε εύκολα την οικειότητα, να έχετε πάντα την προσοχή σας σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ, αν όντως φτάσετε τόσο μακριά.

Άλλοι υπέροχοι τρόποι για να καταστρέψετε έναν γάμο και μια σεξουαλική ζωή: Διεγείρετε τον σύντροφό σας και, στη συνέχεια, χάστε ανεξήγητα το ενδιαφέρον σας, ή μην πείτε ποτέ στον σύντροφό σας ποιες ενέργειες σας διεγείρουν και στη συνέχεια κατηγορήστε τον επειδή δεν μπορεί να σας ευχαριστήσει. Φυσικά, αυτό θα πρέπει να συμβεί μόνο μετά από χρόνια προσποίησης οργασμών, επομένως έχει δημιουργηθεί επαρκής απογοήτευση μεταξύ σας.

Μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το σεξ ως όπλο. Αυτό έχει μια ιδιαίτερα ύπουλη επίδραση σε μια σχέση και, αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση χωρίς σεξ.

Ξεκινήστε να πηγαίνετε για ύπνο σε διαφορετική ώρα από τον σύντροφό σας. Καθώς οι ώρες ύπνου σας απομακρύνονται σταδιακά η μία από την άλλη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η σεξουαλική αποφυγή θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο 15% όλων των παντρεμένων ζευγαριών που υποφέρουν από έναν γάμο χωρίς σεξ. Οι στατιστικές δείχνουν ότι πολύ σύντομα, θα χάσετε κάθε σωματική έλξη για τον σύζυγό σας και τελικά θα συμπεριφερθείτε σαν δυσαρεστημένοι συγκάτοικοι.

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε μερικές από τις κλασικές δικαιολογίες που σκοτώνουν το σεξ και την οικειότητα, όπως είστε πολύ κουρασμένοι, πολύ απασχολημένοι, έχετε προβλήματα με τα παιδιά και φυσικά, έχετε πονοκέφαλο.

7. Οικονομικά δεδομένα: Έχετε διαφορετική οικονομική φιλοσοφία από τον σύντροφό σας

Η έρευνα δείχνει ότι γενικά μιλώντας, τείνουμε να μας ελκύουν πιθανοί σύντροφοι που είναι παρόμοιοι με εμάς, εκτός όταν πρόκειται για χρήματα. Έτσι, αν είστε σφιχτοί σας οικονομικά σας αυτό σημαίνει ότι είναι περισσότερο από πιθανό να καταλήξετε με κάποιον που ξοδεύει. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για να καταστρέψετε τη σχέση, ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα ζευγάρια δεν μιλούν καν για οικονομικές συνήθειες και σχέδια πριν τον γάμο, ούτε και εσείς. Επειδή τα χρήματα είναι η κύρια αιτία σύγκρουσης στο 39% των γάμων και η δευτερεύουσα αιτία στο 59%, δεν έχετε την πολυτέλεια να μην επωφεληθείτε από το να επιτρέψετε στα χρήματα να καταστρέψουν τη σχέση σας.

Εάν είστε αυτός που ξοδεύει, ξοδέψτε σε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Να είστε δημιουργικοί και να βρείτε τρόπους να κρύβετε τις αγορές από τον σύντροφό σας. Ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μεγαλύτερος όταν λάβουν τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας.

Η οικονομική απιστία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαβρώσετε την εμπιστοσύνη σε μια σχέση, και εφόσον αυτό που αγοράζετε σας κάνει ευτυχισμένους, αξίζει τον κόπο! Ωστόσο, το να συσσωρεύετε τα χρήματά σας και να μην χρησιμοποιείτε κανένα από αυτά για να απολαύσετε πραγματικά τον γάμο σας, οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στη γκρίζα ζώνη της σχέσης.

8. Παιδικό παιχνίδι: Χρησιμοποιήστε τα παιδιά για να διατηρήσετε ή να σώσετε το γάμο σας

Λοιπόν, κάνετε τα πράγματα που έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα και έχετε δημιουργήσει έναν απόλυτα άψογο γάμο για τον εαυτό σας, αλλά φοβάστε ότι μπορεί να οδηγηθείτε προς την κατεύθυνση του χωρισμού και ενός πιθανού διαζυγίου. Τι να κάνετε; Μην ανησυχείτε. Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε τη διαλυμένη σχέση σας και να καταδικάσετε τον εαυτό σας σε τουλάχιστον δεκαοκτώ ακόμη χρόνια είναι να μείνετε μαζί «για τα παιδιά».

Η ενοχή είναι ένα μεγάλο κίνητρο, και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα. Όχι μόνο το να μείνετε μαζί θα σας οδηγήσει σε επίπεδα δυστυχίας ακόμα κι αν δεν πθστευάτε ότι θα μπορούσατε να αντέξετε, υπάρχει και ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: τα παιδιά σας θα έχουν προδιάθεση να επιλέξουν για τον εαυτό τους κακούς συντρόφους αφού υποσυνείδητα θα έχουν καταγράψει τους καυγάδες σας τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής τους. Μην ανησυχείτε για τους λογαριασμούς θεραπείας που θα ακολουθήσουν, είναι σημαντικό να επενδύσουν στο μέλλον τους.

Εάν δεν έχετε παιδιά και αισθάνεστε ότι ένα πιθανό διαζύγιο μπορεί να απειλεί το μέλλον σας με ελευθερία και ευτυχία, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσετε ένα παιδί για να σώσετε τον γάμο σας. Όχι μόνο το μωρό δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματά σας, αλλά θα ρίξει τη δυστυχία σας με περίπου 1.000 νέες ευθύνες για εσάς και τον σύντροφό σας. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για νέους που παντρεύονται για να ξεφύγουν από τους καταπιεστικούς γονείς τους.

Εάν είστε γυναίκα που περιμένει μωρό, εστιάστε όλη σας την προσοχή στο παιδί μέσα σας, αποκλείοντας πλήρως τον άντρα σας. Ενώ δυσανασχετεί με τη χαρά που θα έρθει σύντομα, μπορεί να σας αφήσει στο σπίτι και να κάνει πάρτι με τους φίλους του, υπενθυμίζοντάς σας πόσο βάρος έχετε πάρει και πώς δεν φαίνεστε τόσο υπέροχη όσο παλιά. Μετά τη γέννηση του μωρού, είναι σημαντικό να δώσετε την αφοσίωση σας αποκλειστικά στα παιδιά. Θυμηθείτε, είστε κακός γονιός αν σκέφτεστε να κάνετε οτιδήποτε με τον σύζυγό σας μακριά από τα παιδιά. Ακόμη κι όταν μιλάτε μεταξύ σας, θα πρέπει πάντα να είναι για τα παιδιά.

9. Αγανακτισμένο ραντεβού: Κάντε παράλληλη σχέση

Όταν τα παιδιά τελικά ξεκινήσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους δράματα σχέσεων στο γυμνάσιο και στο λύκειο, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τη χαμένη δυστυχία με μια παράλληλη σχέση. Όταν πρόκειται για εξωσυζυγική απιστία, έχετε επιλογές όσον αφορά το πόση αγωνία θέλετε να δημιουργήσετε και πόση προσπάθεια θέλετε να καταβάλετε σε αυτό.

Η πικρή υπόθεση: Αυτή η επιλογή προκαλεί την πιο κακή διάθεση ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, επειδή είναι πάντα με κάποιον που γνωρίζει ο σύζυγός σας. Όσο πιο οικεία είναι η σχέση που έχουν με αυτό το άτομο, τόσο το καλύτερο. Είπε κάποιος κάτι για τον καλύτερο του φίλο; Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε έναν ξένο, αλλά φροντίστε να επιλέξετε κάποιον που μοιάζει πολύ με τον σύντροφό σας, μόλις είκοσι χρόνια νεότερος.

Η μπερδεμένη υπόθεση: Επιλέξτε κάποιον τόσο ακατάλληλο που να είναι ένα πλήρες μυστήριο. Εάν είστε άντρας με μοντέρνα, εκλεπτυσμένη σύζυγο, τότε αναζητήστε μία, αμόρφωτη ερωμένη. Αυτό κρατά το μυαλό του συντρόφου σας αναστατωμένο ως προς το τι «φταίει» και γιατί επιλέξατε αυτό το άτομο από εκείνον.

10. Internet Escape: Εγκαταλείψτε τον σύζυγό σας μέσω της τεχνολογίας

Η προσθήκη  απόγνωσης και αποξένωσης στο γάμο σας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη στην Εποχή της Πληροφορίας. Τώρα μπορείτε να εγκαταλείψετε εντελώς τον σύζυγό σας χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από την άνεση του σπιτιού σας: Υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών, iPad, γραπτών μηνυμάτων, email, Instagram, κοινωνικών δικτύων και ούτω καθεξής. Γιατί να έχετε ιδέα για τον πραγματικό γάμο σας όταν μπορείτε να ελέγξετε την εικονική πραγματικότητα;

Στείλτε μήνυμα ή email στον σύντροφό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή είστε πολύ απασχολημένοι για να μιλήσετε μαζί του. Η απομονωτική φύση αυτού του τρόπου επικοινωνίας σας χωρίζει από το να ακούσετε τη φωνή του αγαπημένου σας, να ανταποκριθείτε στην ενέργειά του, ακόμα και να δείτε το πρόσωπό του. Με την πάροδο του χρόνου, η ηλεκτρονική αποστασιοποίηση κάνει θαύματα στην επιδείνωση των σχέσεων κάθε είδους, αλλά κυρίως των γάμων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η επικοινωνία μεταξύ των συζύγων που χρησιμοποιούν τεχνολογία οδήγησε σε μείωση της ικανοποίησης από τον γάμο. Ένα μήνυμα στο κινητό είναι το Post-it σημείωμα της επικοινωνίας του 21ου αιώνα και θα πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά. Γιατί να κινδυνεύετε να σας αγγίξει ο ήχος του μεταδοτικού γέλιου του συντρόφου σας, όταν μπορείτε να ακούτε LOL και να κάνετε emoticon στον τρόπο που θα στείλετε μήνυμα; Ποτέ μην ξεχνάτε: Η τεχνολογία μεταφέρει πληροφορίες και όχι συναισθήματα.

Τα email και ειδικά τα μηνύματα σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να πολεμήσετε βρώμικα. Μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να χτυπήσετε τον σύντροφό σας με ένα άσχημο μήνυμα και, στη συνέχεια, να αρνηθείτε να απαντήσετε στην απάντησή του ή απλά να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για ώρες. Είναι ένας φανταστικός τρόπος από το να πρέπει να υπερασπιστείτε πραγματικά την άποψή σας και είναι μια συνεχής υπενθύμιση στον σημαντικό σας άλλον ότι είναι αναλώσιμος.

Εάν τρώτε δείπνο στο σπίτι, σε ένα εστιατόριο ή βρίσκεστε έξω με τον σύντροφό σας, ορίστε ως τυπική διαδικασία το συνεχές «check in» με το smartphone σας για να αποφύγετε την πιθανότητα να συνδεθείτε μεταξύ σας. Εάν είστε σπίτι μαζί, σπαταλήστε πολλές ώρες στο Facebook, το YouTube, το διαδικτυακό πορνό ή ακόμα και τα βιντεοπαιχνίδια για να αγνοήσετε ο ένας τον άλλον και να χωρίσετε σταδιακά.

Ο υποσυνείδητος εθισμός σας στα διάφορα gadget σας σας κρατά χαμένους στον κυβερνοχώρο περισσότερο από όσο νομίζετε. Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε να περάσετε ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο χωρίς κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή. Μια δημοσκόπηση από τους New York Times έδειξε ότι ένας στους επτά ανθρώπους είπε ότι περνά λιγότερο χρόνο με τον σύντροφό του λόγω των μέσων ενημέρωσης. Ακόμη πιο εκπληκτικό, ένας στους δέκα παραδέχτηκε ανοιχτά ότι περνούσε λιγότερο χρόνο με τα παιδιά του! Συνδεθείτε λοιπόν στο gadget σας, συντονιστείτε στο TikTok και εγκαταλείψτε το γάμο σας.

Πηγές

  • Lewis, Tanya: How Men’s Brains Are Wired Differently Than Women’s, Scientific American.
  • Flagg, Donna: Sexless Marriage Is Surprisingly Common. Psychology Today.
  • Morad, Renee: 10 Money Mistakes That Can Ruin a Marriage. MoneyTalk News.
  • Social Media Study Finds Link Between Media Use And Relationship Satisfaction, The Huffington Post.
  • Connelly, M: More Americans Sense a Downside to an Always Plugged-in Existence. The New York Times.
Όλο Υγεία

Scroll to Top