Οι χώρες με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ανά άτομο – Η θέση της Ελλάδας

Οι χώρες με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ανά άτομο

Ερευνητές από το World Population Review πραγματοποίησαν μία έρευνα σχετικά με το πόσους σεξουαλικούς συντρόφους έχει ο μέσος άνθρωπος σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία έρευνας ανέλυσαν τον μέσο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων σε 46 χώρες. Μέσω ερευνών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κατά μέσο όρο εννέα συντρόφους στη ζωή τους.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς η Gen Z λέγεται ότι κάνει λιγότερο σεξ από τις προηγούμενες γενιές, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι περισσότεροι από αυτούς τους ενήλικες ζουν με τους γονείς τους και αποφεύγουν το αλκοόλ. Τα ευρήματα βασίστηκαν αποκλειστικά σε αφηγήσεις των ερωτηθέντων για το δικό τους σεξουαλικό ιστορικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να υπερεκτιμήσουν ή να υποτιμήσουν.

Η χώρα με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους ανά άτομο

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι εκείνοι με τους περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν 14,5 ερωτικούς συντρόφους κατά μέσο όρο, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας ακολουθεί πιο παραδοσιακές μουσουλμανικές πρακτικές.

Οι ερευνητές δεν έδωσαν εξήγηση για τα δεδομένα αυτά και το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με τη γενικά παραδοσιακή προσέγγιση της Τουρκίας στο σεξ και τις σχέσεις. Άλλωστε, περισσότερο από το 99% των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι μουσουλμάνοι, μια θρησκεία που συνήθως συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες γνωριμιών. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι εφαρμογές γνωριμιών για περιστασιακές ερωτικές συνευρέσεις γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στη χώρα.

Η σύγκριση με την Ινδία είναι ενδεικτική, καθώς εκεί ο μέσος πολίτης έχει τρεις σεξουαλικούς συντρόφους, τον μικρότερο αριθμό από όλα τα έθνη που μελετήθηκαν από τους ερευνητές στο World Population Review. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλοί από τους 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους της Ινδίας ακολουθούν αυστηρούς κανόνες γνωριμιών και γάμου, όπως ο προκανονισμένος γάμος και την αποχή από το προγαμιαίο σεξ.

Η Κίνα και η Σλοβακία ακολούθησαν πίσω από την Ινδία ως χώρες με τους λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους.

Πού βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Βρετανία

Ενώ οι ΗΠΑ θεωρούνται συχνά ως ένα έθνος με χαλαρές απόψεις για τη σεξουαλικότητα και τα ραντεβού, η Αμερική δεν μπήκε καν στο top 10. Οι ΗΠΑ κατέλαβαν τη 12η θέση, με τους Αμερικανούς να έχουν 10,7 σεξουαλικούς συντρόφους κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η ομάδα του World Population Review σημείωσε ότι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ποικίλλει δραστικά ανά πολιτεία λόγω των τοπικών πολιτιστικών και θρησκευτικών προτιμήσεων.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Λουιζιάνα ανέφεραν κατά μέσο όρο 15,7 συντρόφους, ενώ οι άνθρωποι στην πολιτεία των Μορμόνων της Γιούτα είχαν μόλις 2,6. «Η ηλικία στην οποία κάποιος χάνει την παρθενία του μπορεί επίσης να επηρεάσει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχει. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την παρθενία τους στα 17 τους χρόνια, κατά μέσο όρο», έγραψε η ομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε εκπληκτικά χαμηλά, στην 21η θέση, με τους Βρετανούς να κάνουν σεξ με περίπου 9,8 άτομα σε όλη τους τη ζωή. Ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν παρόμοια ποσοστά χρήσης εφαρμογών γνωριμιών και παρόμοιες πολιτιστικές προσεγγίσεις στο σεξ, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι χαμηλότερα στην κατάταξη λόγω μικρότερου πληθυσμού, καθώς έχει περίπου 67 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 330 εκατομμύρια.

Ποιες χώρες βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση πίσω από την Τουρκία, με 13,3 και 13,2 εταίρους, αντίστοιχα. Σε αντίθεση με την Τουρκία, και τα δύο έθνη τείνουν να έχουν μια πιο χαλαρή προσέγγιση στα ερωτικά ραντεβού, με τους νέους κυρίως να συναντούν συντρόφους σε εφαρμογές και σε χώρους όπως μπαρ ή καφετέριες.

Μια έκθεση του 2023 από την ασφαλιστική αγορά Choosi, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι το 62% των Αυστραλών χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών και το 40% προτιμούν αυτήν τη μέθοδο έναντι άλλων. Επιπλέον, το 67% των ενηλίκων δήλωσε ότι ήταν ενεργοί χρήστες εφαρμογών γνωριμιών και το 77% τις είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Έρευνα από το AppMagic διαπίστωσε ότι μόνο τον Ιανουάριο του 2024, 12.000 άνθρωποι στη Νέα Ζηλανδία κατέβασαν την εφαρμογή γνωριμιών Bumble.

Η Ισλανδία και η Νότια Αφρική ολοκλήρωσαν τις πέντε πρώτες σεξουαλικά δραστήριες χώρες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα βρέθηκε στην 15η θέση με 10,6 σεξουαλικούς συντρόφους ανά άτομο.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top