Fluid bonding: Το σεξ χωρίς προστασία «δένει» το ζευγάρι; Τι να κάνετε αμέσως μετά;

fluid bonding σεξ χωρίς προστασία

Αν τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα για σεξ χωρίς προστασία μην το πάρετε αψήφιστα ή μη δράσετε παρορμητικά. Σκεφτείτε πρώτα τσ πιθανά μειονεκτήματα και έπειτα επιδοθείτε στο λεγόμενο fluid bonding.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που δεν κάνουν ασφαλές σεξ, και αυτό λέγεται fluid bonding, δηλαδή τα υγρά που ανταλλάσσονται όπως σπέρμα, κολπικά υγρά και σάλιο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Έχει μειονεκτήματα αλλά έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Δείτε ποια είναι αυτά.

Τι είναι το fluid bonding;

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό και ανταλλάσσουν σωματικά υγρά ονομάζεται fluid bonding. Για μερικά ζευγάρια, αυτός ο… υγρός δεσμός έχει νόημα. Θεωρούν ότι ενισχύει την οικειότητα μεταξύ τους, ότι τους δένει με τον/τη σύντροφό και ενισχύει το δεσμό τους.

Ωστόσο, δεν υπάρχει έρευνα μέχρι σήμερα που να υποστηρίζει αυτά τα υποτιθέμενα οφέλη του fluid bonding. Όμως πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό αυξάνει τον κίνδυνο να κολλήσετε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ).

Τα πιθανά πλεονεκτήματα του fluid bonding

Τα ζευγάρια μπορεί να αποφασίσουν να δοκιμάσουν fluid bonding εάν νιώθουν ότι είναι πιο βολικό για αυτά ή αν θέλουν να προσπαθήσουν να αυξήσουν την οικειότητα και την ευχαρίστηση. Το fluid bonding:

1. Αυξάνει την οικειότητα

Μερικά μονογαμικά ζευγάρια πιστεύουν ότι το fluid bonding είναι ένας τρόπος να ενισχυθεί η οικειότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς πιο οικείο για το σεξ χωρίς προστασία σε σύγκριση με το ασφαλέστερο σεξ. Πολλά ζευγάρια έχουν μεγάλη οικειότητα για δεκαετίες χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάσσουν τα… υγρά τους.

2. Είναι πιο βολικό

Μερικά ζευγάρια το βρίσκουν πιο βολικό, καθώς δεν χρειάζεται να διακόψουν τη σεξουαλική επαφή για να φορέσουν προφυλακτικό. Προσφέρει επίσης την ευκολία να μην χρειάζεται να καθυστερήσετε το σεξ εάν δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μια μέθοδος προστασίας.

3. Το κάνει πιο ευχάριστο

Το fluid bonding βελτιώνει την ευχαρίστηση μέσω της άμεσης επαφής χωρίς προφυλακτικό. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αξιολογούν σταθερά το σεξ ως ιδιαίτερα διεγερτικό και ευχάριστο, ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούν προφυλακτικό ή όχι.

Τα μειονεκτήματα του fluid bonding

Το σεξ χωρίς προστασία πρέπει να είναι συναινετικό και προγραμματισμένο εκ των προτέρων. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε σεξ χωρίς προστασία με τον σύντροφό σας, να είστε ξεκάθαροι και άμεσοι σχετικά με αυτό. Ομοίως, εάν ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος, μην προσπαθήσετε να του αλλάξετε γνώμη.

1. Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Μερικά ζευγάρια επιλέγουν να χρησιμοποιούν τη διακοπή της συνουσίας, πιο γνωστή ως μέθοδος απόσυρσης. Όταν γίνεται σωστά, αυτή η μέθοδος είναι 96% αποτελεσματική. Αυτό σημαίνει ότι τέσσερα στα 100 ζευγάρια που βασίζονται στη μέθοδο αυτή θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης σε ένα χρόνο.

2. Κίνδυνοι για ΣΜΝ

Ο πρωταρχικός κίνδυνος που σχετίζεται με αυτήν την πρακτική είναι ο αυξημένος κίνδυνος για ΣΜΝ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχετε κάνει ποτέ εξετάσεις για ΣΜΝ.

Επιπλέον, πολλά ζευγάρια δεν γνωρίζουν ποια ΣΜΝ δεν έχουν συμπτώματα. Μπορεί να πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι ασφαλές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό επειδή δεν απουσιάζουν συμπτώματα, και ας μην έχουν προηγηθεί εξετάσεις. Ποια είναι τα πιο συχνά ΣΜΝ:

 • Χλαμύδια: Άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και σεξουαλικά ενεργές γυναίκες κάτω των 25 ετών θα πρέπει να ελέγχονται ετησίως. Γυναίκες άνω των 25 ετών με παράγοντες κινδύνου, όπως νέοι ή πολλαπλοί σύντροφοι ή σύντροφος με ΣΜΝ, θα πρέπει επίσης να ελέγχονται ετησίως.
 • Γονόρροια: Ισχύουν οι ίδιες οδηγίες εξέτασης με τα χλαμύδια.
 • HIV: Όποιος έχει παράγοντες κινδύνου, όπως πολλοί σύντροφοι, θα πρέπει να ελέγχεται ετησίως. Οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες θα πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και πιθανώς κάθε τρεις έως έξι μήνες. Όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι ηλικίας 14 έως 64 ετών θα πρέπει επίσης να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους για HIV.
 • Έρπης: Συνιστάται η εξέταση εάν έχετε συμπτώματα των γεννητικών οργάνων, όπως φουσκάλες ή πληγές, ή εάν έχετε σεξουαλικό σύντροφο που έχει έρπητα των γεννητικών οργάνων.
 • Ηπατίτιδα: Όποια μένει έγκυος ελέγχεται για ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C.
 • Σύφιλη: Όποια μένει έγκυος ελέγχεται για σύφιλη.

3. Χειριστική συμπεριφορά

Η πρακτική του ασφαλούς σεξ δεν πρέπει να θεωρείται ως σημάδι ότι κάποιος δεν εμπιστεύεται τον σύντροφό του. Αντίθετα, θα πρέπει να θεωρείται ως ένδειξη σεβασμού για το σώμα τους και σύμβολο της επιθυμίας τους να προστατεύσουν το άτομο (ή τους ανθρώπους) που αγαπούν από κινδύνους.
Δεν πρέπει ποτέ το fluid bonding να είναι ο τρόπος να αποδείξετε την αγάπη ή την εμπιστοσύνη σας.

Θέστε τους κανόνες, προτού κάνετε fluid bonding

Η απόφαση πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Τα θέματα και οι κανόνες που πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας πριν το fluid bonding περιλαμβάνουν:

 • Λόγοι που θέλετε να κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό
 • Ιστορικό σεξουαλικής υγείας και κίνδυνος ΣΜΝ
 • Πρόσφατα τεστ ΣΜΝ και συχνότητα μελλοντικών εξετάσεων
 • Η πιθανότητα εγκυμοσύνης, η χρήση αντισυλληπτικών και τι θα συμβεί εάν προκύψει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
 • Σε τί επίπεδο αποκλειστικότητας είναι η σχέση σας

Τι να κάνετε αμέσως μετά το σεξ χωρίς προστασία

Εάν κάνατε σεξ χωρίς προστασία και το μετανιώσατε, τότε:

 • Ουρήστε αμέσως μετά το σεξ για να αποβάλετε τα σπερματικά υγρά και τα πιθανά βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε ουρολοιμώξεις. Αν και οι ουρολοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν και στα δύο φύλα, οι γυναίκες έχουν 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ουρολοίμωξη από τους άνδρες.
 • Πλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό αλλά όχι με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει λοιμώξεις, όπως στον κόλπο ή τον πρωκτό.
 • Επισκεφτείτε ένα φαρμακείο για να αναζητήσετε το χάπι της επόμενης μέρας, καθώς αυτό μπορεί να δράσει αποτελεσματικά έως και 72 ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή.
 • Απευθυνθείτε στο γιατρό για να σας χορηγήσει αντιική θεραπεία για τον ιό HIV. Για να λειτουργήσει πρέπει να ξεκινήσει εντός 72 ωρών. Να σημειωθεί, ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα, εάν ληφθεί εντός 24 ωρών και εκτιμάται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό HIV κατά τουλάχιστον 80%.
 • Μετά από ένα μήνα κάντε τεστ εγκυμοσύνης αν έχετε την υποψία ότι μείνατε έγκυος, καθώς και εξετάσεις για HIV και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Αυτές οι δύο παθήσεις έχουν μια ελαφρώς μακρά περίοδο επώασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λάβετε ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα εάν κάνετε εξέταση νωρίτερα.
 • Έξι εβδομάδες αργότερα κάντε εξετάσεις για σύφιλη, επειδή η περίοδος επώασης είναι μεγαλύτερη από άλλες λοιμώξεις, Η σύφιλη εντοπίζεται δύσκολα καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματική.
Scroll to Top