Πώς να κάνετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας καθώς μεγαλώνετε – 3 συμβουλές

καλύτερο σεξ

Κάθε άνθρωπος αναζητά νέους τρόπους για να κάνει καλύτερο σεξ καθώς μεγαλώνει. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τις περιεμμηνοπαυσιακές και εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, που δεν θέλουν να μένουν πίσω μόνο και μόνο επειδή το σώμα τους αλλάζει.

Οι ειδικοί έχουν παρέμβει για να βοηθήσουν στην εξάλειψη ορισμένων από τα συμπτώματα που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή -από την ξηρότητα του κόλπου έως τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τις επώδυνες αρθρώσεις.

«Οι σωματικοί, ψυχολογικοί, κοινωνικοί παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν όλοι να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή. Μία από τις κύριες αλλαγές είναι η πτώση των επιπέδων των ορμονών οιστρογόνων και τεστοστερόνης», εξηγεί η Δρ. Eloise Elphinstone, ειδικός εμμηνόπαυσης στο Menopause Care και συνεχίζει:

«Και τα δύο παίζουν ρόλο στο να αισθάνεστε διέγερση και ετοιμότητα για σεξ. Η πτώση των επιπέδων μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει την απόκρισή σας στο σεξ και το πώς αισθάνεστε για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Ο καθένας άνθρωπος είναι διαφορετικός. Είναι σύνηθες και φυσιολογικό να μειώνεται η σεξουαλική σας ορμή, αλλά και φυσιολογικό εάν αυξάνεται ή παραμένει η ίδια».

Νέα έρευνα από την ομάδα εμπειρογνωμόνων της εμμηνόπαυσης αποκάλυψε ότι το 35% των εμμηνοπαυσιακών γυναικών υπέφεραν από πόνους στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, πάνω από τις μισές υπέστησαν ξηρότητα και το 53% δήλωσαν ότι αισθάνονταν υπερβολικά το σώμα τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες κάνουν σεξ 116 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο πριν φτάσουν στην εμμηνόπαυση, αλλά αυτό μειώνεται σε μόνο δύο φορές το χρόνο κατά την εμμηνόπαυση.

Πώς μπορούν λοιπόν οι γυναίκες που βιώνουν αυτό να ανατρέψουν την κατάσταση και να ξαναρχίσουν να κάνουν καλύτερο σεξ;

  1. Αυτοεξερεύνηση
  2. Προϊόντα και θεραπείες που βοηθούν στα σωματικά συμπτώματα
  3. Ενίσχυση της λίμπιντο

1. Αυτοεξερεύνηση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο βήμα είναι η αυτοεξερεύνηση για να μάθετε πώς αλλάζει το σώμα σας και ο τρόπος με τον οποίο βιώνει την ευχαρίστηση.

«Μερικές φορές η σεξουαλική μας ορμή χρειάζεται μια ώθηση για να ξεκινήσει», εξηγεί η κορυφαία ειδικός στο σεξ, Σαμάνθα Μάρσαλ και συμπληρώνει:

«Για να ξεκινήσουμε λοιπόν, πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε μόνοι μας το σώμα μας. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής, οι αισθήσεις μας αλλάζουν -και αυτή είναι απλώς μια ακόμη από αυτές. Δείτε το ως μια ευκαιρία να ενθουσιαστείτε ξανά με την ευχαρίστηση και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μερικά νέα παιχνίδια που παρέχουν διαφορετικούς τύπους διέγερσης».

«Θυμηθείτε, δεν έχουν όλα να κάνουν την εσωτερική διέγερση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσουν στον οργασμό».

2. Προϊόντα και θεραπείες που βοηθούν στα σωματικά συμπτώματα

Μόλις αισθανθείτε αυτοπεποίθηση και επανασυνδεθείτε ξανά με τον εαυτό σας, αρχίστε να αναζητάτε νέα προϊόντα που εστιάζουν στην εμμηνόπαυση για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ξανά διάθεση για σεξ.

Ένα από τα κύρια φυσικά εμπόδια με τα οποία παλεύουν πολλές γυναίκες κατά την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση είναι η ξηρότητα του κόλπου, η οποία μπορεί να κάνει το σεξ επώδυνο.

Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα όπως η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, η τεστοστερόνη και ακόμη και τα κολπικά οιστρογόνα για να βοηθήσουν με τα σωματικά συμπτώματα.

Υπάρχουν όμως και επιλογές που μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο, όπως όλα τα φυσικά λιπαντικά, με ισορροπημένο PH και χωρίς ορμόνες. Μερικά από αυτά τα προϊόντα, πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά, προσφέροντάς σας ενυδάτωση, ανάπλαση, ενίσχυση και βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος του κόλπου.

3. Ενίσχυση της λίμπιντο και περιορισμός συμπτωμάτων

Για να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή, υπάρχουν ακόμη και ενέσεις που χορηγούνται στον κόλπο που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες.

«Λειτουργούν με τη χρήση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP), το οποίο στη συνέχεια εγχέεται στον κόλπο και την κλειτορίδα, για να διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων και την αναγέννηση των ιστών», αποκαλύπτει η ειδικός σε θέματα υγείας των γυναικών Δρ. Shirin Lakhani.

Σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ευαισθησίας και της κολπικής ξηρότητας, η θεραπεία αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ακράτεια ούρων από στρες και τον σκληρό λειχήνα (μια εξουθενωτική πάθηση του δέρματος των γεννητικών οργάνων).

Ένα άλλο φυσικό σύμπτωμα της γήρανσης και της εμμηνόπαυσης είναι η απώλεια μυϊκής δύναμης στο πυελικό έδαφος, επομένως είναι σημαντικό να δυναμώσετε το πυελικό έδαφος για να βοηθήσετε στην ακράτεια, την πρόπτωση και ακόμη και να βελτιώσετε τους οργασμούς.

«Πρέπει να κάνετε ασκήσεις πυελικού εδάφους τρεις φορές την ημέρα ιδανικά. Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και μπορούν να γίνουν όταν οδηγείτε, παρακολουθείτε τηλεόραση ή ξαπλώνετε στο κρεβάτι, », εξηγεί η Δρ. Elphinstone.

Για να σφίξετε τους μύες του πυελικού εδάφους, προσπαθήστε να αισθάνεστε σαν να κρατάτε τα ούρα και να εμποδίζετε το πέρασμα του αέρα ταυτόχρονα. Κάνετε 10 γρήγορες συσφίξεις και χαλαρώσεις. Μόλις το συνηθίσετε, δοκιμάστε να κρατήσετε κάθε σύσφιξη για έως και πέντε δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να κάνετε 10 συσφίξεις για έως και 10 δευτερόλεπτα.

«Βεβαιωθείτε ότι χαλαρώνετε πλήρως ανάμεσα σε κάθε σύσφιξη . Εάν δεν χαλαρώνετε σωστά, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα. Θυμηθείτε να αναπνέετε κανονικά. Αν σφίγγετε τους μύες του άνω στομάχου και τους γλουτούς σας, το κάνετε πολύ δυνατά».

Όλο Υγεία

Scroll to Top